stil

One su promenile pravila igre: Žene koje vode i menjaju svet stižu i da pomere granice u ženskoj modi! (FOTO)

0
Slagali se s njihovim političkim stavovima ili ne, jedno im morate priznati: najmoćnije žene na svetu oplemenile su žensku modu.

 

foto: Profimedia

Hilari Klinton objavila je svoju vernost kostimima s pantalonama kad je otpočela svoju političku karijeru po odlasku iz Bele kuće. Kao prva dama nosila je pastelne boje, klasične modele i suknje. Mišel Obama napustila je model prve dame u suknji kog su se načelno pridržavale Lora i Barbara Buš i Nensi Regan; ona se oblači manje tradicionalno i kitnjasto i pokazuje gole mišice.

 

foto: Profimedia

Kad je počela kampanju za ulazak u Senat, Hilari Klinton nosila je isključivo crne kostime s pantalonama. Iako ih je napustila zarad odeće u nijansama istih boja, ti kostimi postali su simbol promene njenog položaja od sile iza prestola, supruge i saradnice, do predsedničke kandidatkinje.

 

Nevena Adžemović: Pametnije je da rađam decu nego da se bavim politikom

 

No, iako se i dalje oblači u stilu Angele Merkel, Hilari Klinton obogaćuje svoju garderobu noseći kožu i bižuteriju te kreacije i manje poznatih i slavnih dizajnera.

 

foto: Profimedia

Mislim da su Amerika i birači najzad spremni da bez predrasuda prihvate političarku koja nosi nešto zabavno i ženstveno", kaže Lin Polo, kostimografkinja TV serija Skandal i Kako se izvući s ubistvom.

Primičemo se vremenu u kom ne samo što će svetom vladati žene, nego pri tome neće morati da se uniformišu. Zamislite samo.

 

 

( Izvor: Nedeljnik (Vanesa Fridman, NY Times) )
makonda-tracker