stil

One su promenile pravila igre: Žene koje vode i menjaju svet stižu i da pomere granice u ženskoj modi! (FOTO)

0
Slagali se s njihovim političkim stavovima ili ne, jedno im morate priznati: najmoćnije žene na svetu oplemenile su žensku modu.

 

foto: Profimedia

U ranijim intervjuima Tereza Mej je rekla:

U politici, u poslovnom svetu, u svim radnim oblastima života, ženama je teško da ostanu svoje, kao i da istovremeno budu pametne i vole odeću."

Ekstravagantni stil ruske političarke

 

U poslednje vreme prepričava se susret u Donjem domu britanske premijerke s jednom devojkom koja je nosila vrlo moderne cipele.

 

foto: Profimedia

"Rekla sam joj da mi se sviđaju, a ona je odgovorila da su moje cipele razlog što je ušla u politiku", izjavila je Tereza Mej.

Premijerka je čak nagovestila da moda može biti politički korisna rekavši da njene cipele "probijaju led". Zapažene su bile i neke njene haljine, mornarskoplava kreacija Rolana Murea s asimetričnim izrezom koju je nosila na prošlogodišnjoj konferenciji Konzervativne stranke i jednostavna purpurna pripijena haljina u kojoj se pojavila kad je ostala jedna od dve kandidatkinje za vođstvo stranke. Te haljine krše tradicionalnu granicu između, na primer, prve dame i prve ličnosti; istorijski posmatrano, prve dame su nosile haljine, a žene na poslovnom ili političkom vrhu nosile su, pa, pantalone.

 

foto: Profimedia

Bilo je i izuzetaka od ovog pravila, naročito u Južnoj Americi gde je bilo više moćnih žena nego u Evropi i Sjedinjenim Državama. Bivša argentinska predsednica Kristina Fernandez de Kiršner, na primer, bila je poznata po cvetnim i čipkanim haljinama.

 

Dijana Janković u ulozi modnog žirija: Srpske političarke, trebalo bi da se oblačite ovako!

 

Uprkos tome, žene kao što su smenjena predsednica Brazila Dilma Rusef i čileanska predsednica Mišel Bašele držale su se stila Angele Merkel: uniforma im se sastojala od blejzera živih boja i ravnih suknji ili pantalona.

 

( Izvor: Nedeljnik (Vanesa Fridman, NY Times) )
makonda-tracker