modna klasika

U oktobru nema popularnije haljine – i nosiće se (za)uvek! Slavne žene biraju različite modele, ali jedno je uvek isto

0

Proteklih nedelja je bilo mnogo događaja koji okupljaju svetske zvezde, a gotovo nijedan nije prošao bez pouzdane haljine koja svaku ženu pretvara u modnog znalca!

Kobi Smalders nosila je crnu haljinu u Rimu
Kobi Smalders nosila je crnu haljinu u Rimufoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Trendovi će se smenjivati, dolaziće nam sve kreativniji i neobičniji, mnogo će se eksperimentiati u budućnosti kako bi se tržište obogatilo i prestigla konkurencija, ali jedno je sigurno: mala crna haljina će (za)uvek ostati in!


Otkako je magazin Vogue objavio 1926. godine skicu jednostavne crne haljine od krepa slavne francuske dizajnerke Koko Šanel, ovaj komad je deo modne klasike i obavezan deo svakog ženskog garderobera.


Nametnula sam crnu boju; i danas je jaka jer crna briše sve okolo – rekla je godinama kasnije Koko Šanel, a i decenijama posle njene smrti, ova tvrdnja stoji, zar ne?

Slavne dame često u posebnim prilikama biraju upravo malu crnu haljinu kao pouzdanu odeću koja ostavlja utisak, a ipak je nenametljiva, suptilna i damska. Iznova nas podsećaju zbog čega je to komad odeće koji je zaista neophodan svakom ormanu, a samo proteklih nedelja videli smo mnogo interesantnih varijanti vanvremenske male crne haljine.


U galeriji pogledajte kakve su modele nosile poznate žene u poslednje vreme i potražite inspiraciju za svoju specijalnu priliku.

1 / 5 Foto: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslednja revija Verice Rakočević

 

makonda-tracker