ultimativna inspiracija

Strukirano je opet u modi: Retro sako stvara figuru peščanog sata, a uz 5 trikova naučite kako ga nositi ove jeseni

0

Uz ovih par saveta, bićete prava modna ikona u svim prilikama.

Strukirani sakoi su ultimativni jesenji trend
Strukirani sakoi su ultimativni jesenji trendfoto: tamara/instagram

Jesen na široka vrata uvodi najnovije modne trendove, dok istovremeno i vraća neke davno zaboravljene, doduše u nešto drugačijem ruhu.

 

U toku je Nedelja mode u Parizu i dok modni dizajneri predstavljaju najnovije hitove sezone na pisti, brojne poznate ličnosti uspešno to obavljaju van nje, šetajući ulicama "grada svetlosti".

 

Upravo tako je i slavna manekenka i trendseterka Kendal Džener demonstrirala ultimativni spoj formalnog retro momenta sa dodirom modernosti, a ceo look bazira se na jednom komadu koji ćete obožavati.

 

Mada su popularni oversize sakoi preuzeli primat u svetu mode, jedan stari model ovog komada mogao bi ozbiljno da im poljulja status najvećeg jesenjeg trenda.

 

U pitanju je strukirani blejzer strogih linija, sa naglašenim ramenim i grudnim delom i akcentom na uzak struk.

 

Upravo takav ponela je i Kendal dok se pripremala za jednu reviju u Parizu, a način na koji ga je ukombinovala posebno je svima zapao za oko.

 

Naime, ovaj vintidž komad brenda Alaia uklopila je sa farmerkama ravnih linija i svetim trojstvom običnih crnih detalja: zatvorenom majicom na bretele, kožnim baletankama modne kuće The Row i klaisičnim naočarima za sunce.

 

Kendal je očarala sve prisutne na ulicama Pariza
Kendal je očarala sve prisutne na ulicama Parizafoto: Poitout Florian/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sve to uklopila je sa tašnom luksuznog brenda Hermes, koja dizajnom neodoljivo podseća na aktovku ili torbu za laptop.

 

Strukirani blejzer ovog tipa nosio se tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, a iako sam po sebi deluje isuviše uštogljeno i strogo, čini se da je mlada manekenka pronašla savršen način da ga nosi u ležernom izdanju.

 

Mada uz farmerke dobija notu mladalačkog i kul, postoji još nekoliko komada koji se fenomenalno kombinuju sa ovim sakoom i pružaju look idealan za dan proveden u kancelariji, na kafi ili piću sa prijateljicama.

 

Strukirani sako koji vizuelno istanjuje struk i daje figuru peščanog sata sjajno se slaže sa megapopularnom svilenkastom suknjom u midi dužini i daje sofisticiran i glamurozan izgled.

 

Ovi retro modeli automatski će učiniti da odišete "old money" stilom, a kako biste malo opustile uštogljeni izgled ovog sakoa, postarajte se da donji deo, bile to pantalone ili suknja, uvek budu u boji različitoj od sakoa.

 

I mini suknja može izgledati razigrano i šik u kombinaciji sa ovim blejzerom.

 

Ukoliko sako već nije strukiran sam po sebi, slobodno ga možete same strukirati trendi tankim kaišem u drugoj boji.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne kupujte da biste bacili!

 

makonda-tracker