mikrotrend leta

Kolinda u Parizu primenjuje svoju proverenu caku: Za sofisticiran look koji privlači poglede treba vam samo jedan detalj

0

Bivša hrvatska predsednica poznata je kao žena izuzetnog modnog stila, a tokom Olimpijskih igara u Parizu smo je u dvema prilikama videli kako nosi aksesoar koji garantuje otmen izgled.

Kolinda Grabar-Kitarović na Olimpijskim igrama u Parizu
Kolinda Grabar-Kitarović na Olimpijskim igrama u Parizufoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Kolinda Grabar-Kitarović, nekadašnja predsednica Hrvatske, oduvek je privlačila pažnju svojim stilom na javnim skupovima, pa je tako i ovih dana, kada boravi u Gradu svetlosti.


Političarka je prisustvovala svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, a potom je ostala u Francuskoj kako bi uživala posmatrajući borilišta.


Imala je i poseban zadatak – da hvatskoj džudistkinji Barbari Matić uruči zlatnu medalju, a u svakoj prilici nekadašnja predsednica "lijepe njihove" izgleda uobičajeno božanstveno.

 

Kolinda Grabar-Kitarović na Olimpijskim igrama u Parizu
Kolinda Grabar-Kitarović na Olimpijskim igrama u Parizufoto: Tom Dubravec / imago sportfotodienst / Profimedia

Kolinda se tokom OI u Parizu vratila jednom od svojih ultimativnih modnih trikova proteklih godina, nošenju modnog detalja koji s lakoćom podiže stajling na viši nivo i zrači elegancijom. U pitanju je ešarpa oko vrata, koja se često vraća kao mikrotrend i apsolutno je jasno zbog čega.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Jesu li marame oko vrata i dalje u modi?

 

Aksesoar koji deluje kao da je ispao iz udžbenika o francuskom šik oblačenju sofisticiran je dodatak svakom stajlingu, a u poslednje vreme su ga nosile i neke od najbolje odevenih žena sveta.


Tako je Sofija Riči, američka trendseterka i ćerka legendarnog Lajonela Ričija, kombinovala raznobojnu maramu s predimenzioniranim džemperom i poslovnim pantalonama i postigla vrlo efektan poslovni look.

 

Sofija Riči začetnica je trenda tzv. tihog luksuza
Sofija Riči začetnica je trenda tzv. tihog luksuzafoto: @sofiarichiegrainge, Instagram

Kombinuju se uz maltene svaki komad odeće, a najbolji utisak marame oko vrataju ostavlja ako se nose uz business chic modna izdanja i kao jedini statement komad.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kolinda slavi titulu Hrvata


 

makonda-tracker