praktično, a lepo

Modni eksperti presudili: Omiljeni kupaći Margo Robi ove godine popularniji od bikinija, a evo kako se najbolje nosi

0

Uz par korisnih trikova sa lakoćom odaberite kupaći kostim koji laska vašoj figuri.

Omiljeni kupaći Margo Robi pravi je hit leta
Omiljeni kupaći Margo Robi pravi je hit letafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Uzbudljive modne trendove često ne možemo predvideti, ali najskoriji fenomen koji je zavladao letnjom scenom izazvao je definitivno veliku pažnju.

 

Prema nedavnom istraživanju poznate analitičke modne stranice na Instagramu, jedan model kupaćeg kostima ove godine osvojio je srca mnogih poznatih dama kao što su Margo Robi i Sofija Vergara.

 

Rezultati ankete pokazuju da je ovaj dizajn postao daleko popularniji od klasičnog bikinija, a ukoliko ste prvo pomislili da je reč o jednodelnom kupaćem kostimu – bili ste u pravu.

Instagram stranica "Data But Make it fashion" ukazuje na činjenicu da je jednodelni kupaći damama ovoga leta čak za 24% atraktivniji od bilo kog drugog postojećeg dizajna.

 

Mada su po pitanju ovog modela mnoge žene skeptične, pre svega zbog izazova u pronalaženju idealne veličine — jer neke dame, na primer, imaju potrebu za većom veličinom na gornjem delu tela, dok im je potrebna manja na donjem — i za tu začkoljicu postoji rešenje.

Osim što pruža sofisticiran i kul izgled, jednodelni kupaći je i praktičan izbor za razne prilike na plaži ili bazenu, a veća pokrivenost koju pruža u odnosu na dvodelnu alternativu uvek dobro dođe.

 

Bez obzira da li ste obdareni većim grudima ili želite da naglasite struk, zasigurno da postoji model jednodelnog kupaćeg koji će vam pristajati kao saliven.

 

Kako bismo vam pomogli da pronađete za vaš tip tela savršenu varijantu ovog kostima, nudimo nekoliko korisnih trikova.

 

1. Ako imate duži torzo

 

Modna ekspertkinja Kristina Gulmejn jedna je od glavnih dizajnerki brenda "Kupaći kostimi za sve", koji je upravo fokusiran na pravljenje kupaćih idealnih za sve tipove ženskog tela.

Za žene koje imaju duži torzo, ona savetuje jednodelni kupaći sa podesivim bretelama. Naime, ukoliko same možete da zatežete i opuštate bretele na kupaćem, ostatak tkanine automatski se povlači u željenom pravcu i stvara optičku iluziju, u ovom slučaju kraćeg torzoa.

 

 

2. Kako vizuelno izdužiti kraći torzo?

 

Trik za koji zna čak i zanosna Margo Robi, poslužiće sjajno svim damama koje muku muče sa kraćim torzoom. Naime, idealno rešenje za ovu situaciju jesu kupaći kostimi laganog kroja sa dubokim dekolteom.

 

 

3. Ukoliko želite veću pokrivenost donjeg dela

 

U ovom slučaju, takođe treba pribeći podesivom kupaćem kostimu, ali ovoga puta u donjem delu, što omogućava da sami odlučite kolika će biti vaša pokrivenost na plaži.

 

 

4. Velike grudi, a malen struk

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bydee (@bydee_aus)

Žene koje imaju velike grudi i izuzetno uzak struk suočavaju se sa velikim poteškoćama u pronalaženju pravog kupaćeg kostima, naročito ako je u pitanju jednodelni. Savet je da uvek birate šarene modele ispunjene dezenima, koji po mogućnosti imaju sistem za sužavanje u predelu struka, ili su pak suptilno zasečeni na sredini.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Lokalni dizajneri organizovali reviju posle 20 godina, evo šta kažu kako se oblače Nišlije

 

makonda-tracker