razigrana elegancija

Da li je ovo najlepše modno izdanje kraljice Leticije do sada? Haljina je SAN SNOVA, obuća mimo svih pravila i protokola

0

Španska kraljica Leticija jedan je od najvećih modnih uzora današnjice, a dame širom sveta će odlepiti kada ugledaju njeno najnovije modno izdanje!

Španska kraljica važi za modnu ikonu
Španska kraljica važi za modnu ikonufoto: Sergio R Moreno/GTRES/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svakim novim istupanjem u javnost savremeni simbol vanvremenske elegancije španska kraljica Leticija oduševi svojim jedinstvenim i glamuroznim modnim izrazom.

 

Uvek stilizovana u skladu sa dužnosti koju obavlja, supruga kralja Filipa VI ovoga puta pojavila se u Netfliksovom sedištu u Madridu, a haljina koju je tom prilikom ponela prisutne je ostavila bez daha.

 

Ipak, ova mala oda ženstvenosti oličena u haljini golublje plave boje skoro pa je ostala u senci neobičnog, i za članicu kraljevske porodice skoro pa nedozvoljenog, odabira obuće.

 

Naizgled obična kreacija za koju se kraljica opredelila prilikom posete madridskom studiju kompanije "Netflix" povodom sastanka Omladinskog odbora poverenika FAD-a zarad poboljšanja položaja mladih, pokazala se kao veoma efektna i zapažena.

 

Haljina jednostavnih linija i zatvorenog dekoltea specifično je sužena sitnim naborima u struku koji dodatno naglašavaju Leticijinu vitku figuru, a lepršava suknja do gležnja u kombinaciji za blagim "puf" rukavima stvorila je efekat moderne Dizni princeze.

 

Leticijina zagasito plava haljina je pravo modno remek delo
Leticijina zagasito plava haljina je pravo modno remek delofoto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ovaj svojevrsni savremeni "take" brenda Adolfo Domínguez na romantičnu i bajkovitu toaletu čuvene Pepeljuge, španska kraljica ukomponovala je sa trendi i pomalo neobičnim detaljima.

 

Naime, ona se odlučila za ležernu torbicu bez ručki u nijansi kapućina i istobojne papuče španskog brenda Pedro García, čuvenog po skoro 100 godina dugoj tradiciji ručne izrade najfinije obuće.

 

Torbica bez ručki boje kapućina
Torbica bez ručki boje kapućinafoto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Mada su potpuni modni hit, ravne i udobne, ove sitnim kristalima obogaćene papučice predstavljaju veliku odstupnicu u odnosu na pređašnje izbore graciozne Leticije, a evo i zbog čega.

 

Papuče španske kraljice koje su podelile javnost
Papuče španske kraljice koje su podelile javnostfoto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Opšte prihvaćeni kodeks oblačenja prvim damama i predstavnicama kraljevskih porodica savetuje nošenje zatvorene obuće koja prekriva nožne prste i gotovo sve pripadnice pomenute grupe – od Brižit Makron do Kejt Midlton – toga se pridržavaju.

 

1 / 7 Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

 

Ipak,  ovakav izbor vodeće ženske figure španske monarhije nije bio neopravdan – nedavno je kraljica pretrpela ozbiljnu povredu nožnog prsta od koje se još uvek oporavlja, te u tome leži i razlog njenog čestog nošenja običnih belih patika.

 

1 / 6 Foto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

 

Španska kraljica ovim sebi svojstvenim stilskim istupom dokazala je da ponekada pravila zaista jesu tu da bi se kršila – naročito ako je u pitanju moda, a ovo letnje izdanje pravo je malo remek-delo i inspiracija za tekuću sezonu. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker