praktične & ženstvene

Španska kraljica ne izlazi iz ovih cipela (i potpuno je razumemo): Uz farmerke su šik dodatak, uz eleganciju MODNA BAJKA

0

Leticija od Španije u velikoj meri je doprinela popularizaciji trenda koji dominira već nekoliko sezona, i to s razlogom

Kralj Felipe i kraljica Leticija na krunisanju kralja Čarlsa u Londonu 6. maja 2023.
Kralj Felipe i kraljica Leticija na krunisanju kralja Čarlsa u Londonu 6. maja 2023.foto: EPA-EFE/Andy Rain

Nakon posete Holandiji, kralj Felipe VI i kraljica Leticija od Španije vratili su se kući i svojim uobičajenim obavezama, pa su tako danas dodelili Nagradu "Servantez" piscu Luisu Mateu Dijazu.


Španska kraljica izgledala je uobičajeno elegantno, u šik sivoj haljini od tvida, a ponovo je svoj stil upotpunila cipelama koje su apsolutna opsesija zaljubljenica u modu od aprila do oktobra proteklih godina.


Reč je o slingback cipelama, odnosno modelima otvorene pete (ili zatvorenim sandalama, ako biste ih radije tako zvali), koje je donekle i sama popularizovala proteklih nekoliko sezona.

 

Crne slingback cipele kraljice Leticije od Španije
Crne slingback cipele kraljice Leticije od Španijefoto: Mike Chicorro/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljica Leticija sve ređe nosi klasične salonke i uglavnom kada prilika zahteva štiklu bira ovakve varijante, što se odlično uklapa uz prijatno pirinejsko vreme.

Slingback cipele su trend koji dominira toplim mesecima


Iako su uvek imale svoje mesto u svetu mode, pa ih je često nosila i princeza Dajana pre nekoliko decenija, u poslednje vreme cipele otvorene pete važe za nenadmašan simbol elegancije.

 

1 / 5 Foto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Modni portali opisuju slingback obuću kao veoma praktičnu opciju, savršenu i za posao i za svakodnevicu, a mi bismo dodali – i za svečane prilike.


Neupitno klasične, vanvremenske, ove damske cipele su neutralne, a u isto vreme uspevaju da budu i suptilne i veoma upečatljive, a jasno je da i da čine siluetu ženstvenijom.

 

Slinbgack cipele Kendal Džener kombinovala je sa helankama
Slinbgack cipele Kendal Džener kombinovala je sa helankamafoto: The Daily Stardust/ SPOT/ LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Postoje brojne verzije što se tiče samog gazišta: blok-peta, tanka i veoma visoka štikla, sve popularnija retro kitten heel, odnosno niska i tanka štikla, zatim dodatak platforme.


Dodatni trik da ih istaknete jeste da nosite nešto svetlije modele cipela u odnosu na odeću, ali ako biste da izgledate što klasičnije i neutralnije, sa crnim slingback cipelama ne možete da pogrešite.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o trendovima sa Zapada

 

makonda-tracker