večno u modi

Uz farmerke, šik haljinu ili odelo – uvek ostavljaju utisak! Ovog leta svi će nositi OMILJENE CIPELE princeze Dajane

0

Ako danas kupite ovaj model, imate par obuće koji ćete moći da nosite zauvek i u svim prilikama

Princeza Dajana u poslednjim godinama života
Princeza Dajana u poslednjim godinama životafoto: Eddie Boldizsar / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brend Jimmy Choo danas je jedno od najvećih imena u svetu mode i, konkretno ženske obuće, a modele ove kuće nose mnoge poznate dame, od Dženifer Lopez do Kejt Midlton.


One spadaju u najluksuznije na tržištu, sinonim su za eleganciju i odišu glamurom, a malo je poznato da je za njihovu popularnost možda najzaslužnija pokojna princeza Dajana.


Kada je nekadašnja supruga današnjeg kralja Čarlsa nosila svetloplave satenske cipele otvorene pete brenda Jimmy Choo u kombinaciji sa svetlucavom mini-haljinom Catherine Walker na predstavi "Labudovo jezero" u Albert holu, to je pokrenulo modnu priču koja traje i danas.

 

Princeza Dajana na predstavi 'Labudovo jezero' u junu 1997. godine, dva meseca pre smrti
Princeza Dajana na predstavi "Labudovo jezero" u junu 1997. godine, dva meseca pre smrtifoto: James McCauley / Capital pictures / Profimedia

Za nas je to sve pokrenulo – rekla je kasnije kreativna direktorka ove kuće Sandra Čoi.


U pitanju je bio model tzv. slingback cipela, koje su protekle dve-tri sezone među najpopularnijiima na svetu, a dostupne su i u znatno pristupačnijim varijantama od pomenutog para obuće koji je nosila Dajana.

 

Iako su uvek imale svoj prostor u svetu mode, u poslednje vreme važe za nenadmašan simbol elegancije, a Fashion Canons ističe da je reč o vrlo praktičnom modelu, savršenom i za posao i za svakodnevicu, a mi bismo dodali i za svečane prilike.

 

Uz ravne cipele otvorene pete, koje pridržava kaišić na zadnjoj strani stopala, ponovo su hit i one s manje ili više visokom potpeticom, kakve je nosila ledi Di.

 

One su klasične, bezvremenske, neutralne, istovremeno i nenapadne i efektne, a čine siluetu ženstvenijom.

 

Varijante su različite: blok-peta, tanka štikla, dodatak platforme, a uvek je dobra ideja koristiti slingback cipele u svetlijoj nijansi od odeće, kako biste dodatno skrenuli pažnju na njih.

 

ŠPanska kraljica Leticija u slingbcak cipelama zlatne boje
ŠPanska kraljica Leticija u slingbcak cipelama zlatne bojefoto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

makonda-tracker