za svaku eru

56 godina kasnije i uz sitne izmene – u istoj haljini! Ova čudesna kreacija je deo MODNE ISTORIJE dodele Oskara

0

Slavna glumica pojavila se davne 1962. na pozornici u jednoj od lepših i interesantnijih cvetnih haljina na ceremoniji dodele Oskara, a potom 2018. odlučila da je obuče još jednom

Rita Moreno sredinom pedesetih
Rita Moreno sredinom pedesetihfoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Čuvena glumica Rita Moreno jedna je od retkih ljudi koji su osvojili Gremi, Oskara, Emi i Toni nagradu.


Prva je žena latinoameričkog porekla u istoriji kojoj je uručen Oskar, davne 1962. godine, za ulogu Anite u "Priči sa zapadne strane" (West Side Story), a bila je u to vreme i jedna od najbolje odevenih žena sveta.


U vreme kada je ceremonija dodele Oskara postajala glamur kakav znamo danas, Rita je stigla na crveni tepih u predivnoj haljini balskog kroja, modelu ravnog okovratnik bez rukava i sa crnim korsetom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

 

Od kukova se širila u rasošnu ravnu suknju, takođe crnu i ukrašenu zlatnim i žutim cvetovima i izgledala vrlo glamurozno i u duhu tadašnjih trendova.


Glumica je nosila crne rukavice do laktova i ponosno podigla svoju zlatnu statuetu, koju joj je pružio slavni Rok Hadson.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)


Čak 56 godina, kada je dobila poziv da prisustvuje dodeli Oskara 2018, Rita Moreno je rešila da ponovo ponese čuvenu haljinu.


Sve vreme mi je visila u ormanu – rekla je glumica tada.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Napravila je, ipak, sitne izmene: napravila je korset bez okovratnika, sa decentnim dekolteom, a deo odsečene tkanine iskoristila je za elegantnu traku za kosu. Sve je upotpunila predivnom ogrlicom, a ponela je iste one rukavice u kojima je prvi put uzela u ruku Oskara.


I izgledala jednako predivno kao davne 1962.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poznati srpski kreator prokomentarisao stil naših estradnih zvezda


 

makonda-tracker