kao iz sna

Brižit Makron ju je gledala otvorenih usta: GOLA HALJINA kraljice Maksime je modno REMEK-DELO koje morate da vidite

0

Nije uobičajeno da pripadnice kraljevskih porodica nose tzv. gole haljine, ali kreacija u kojoj se holandska kraljica juče pojavila u Parizu je mnogo više od toga.

Kraljica Maksima od Holandije nosila je u Parizu nestvarnu haljinu s plaštom
Kraljica Maksima od Holandije nosila je u Parizu nestvarnu haljinu s plaštomfoto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Kraljica Maksima od Holandije juče je u Parizu u društvu prve dame Francuske Brižit Makron otvorila jednu izložbu u Muzeju dekorativnih umetnosti.


Reč je o izložbi "Iris van Herpen: Vajanje čula", na kojoj su prikazani radovu čuvene holandske kreatorke Iris van Herpen, koja je poznata po spajanju tehnologije s tradicionalnim zanatskim veštinama u izradi odeće, a upravo ona potpisuje kreaciju koju je nosila holandska kraljica.


Supruga kralja Vilema Aleksandera pojavila se ispred Muzeja iste sekunde oduzevši dah svojoj domaćici gospođi Makron i okupljenim zaljubljenicima u modu i umetnost.

Njen izbor za to veče bila je toaleta Van Herpenove nazvana Gaia – ručno vezena kreacija u krem i belim tonovima. Reč je o haljini sa strukturisanim steznikom ispod koje pada plisirana suknja, a utisak pojačava božanstven plašt, vrlo prikladno za jednu kraljicu.

1 / 6 Foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Ipak, ono što dodatno izdvaja ovu kreaciju je to što je u pitanju tzv. gola haljina, onoliko decentna koliko je moguće s takvim tipom toaleta, a ova opcija nije čest izbor za dame Maksiminog statusa.

 

Gola haljina kraljice Maksime od Holandije u Parizu
Gola haljina kraljice Maksime od Holandije u Parizufoto: PICTURE PRESS EUROPE / Sipa Press / Profimedia

Naravno, ona se odlučila za malo modno remek-delo koje ne otkriva previše, a zahvaljujući apstaktnim šarama pravi optičke iluzije i preplitanje svetlosti zbog kog je teško odvojiti pogled od holandske kraljice.


Maksima je, inače, upotpunila svoje izdanje sandalama brenda Aquazzura, otmenim metalik modelom s visokim štiklama, dok je u ruci nosila srebrnu clutch torbicu brenda Dior.

 

BONUS VIDEO

Haljina koja menja boju

 

makonda-tracker