uvek šik

Omiljeni detalj Kejt Midlton i Brižit Makron daje posebnu draž: Business casual izdanje Tamare Vučić po meri prve dame

3

Prva dama ponovo je pokazala kako uz pomoć boja i pažljivo biranih detalja ostaviti utisak

Tamara Vučić u sivo-ljubičastoj kombinaciji
Tamara Vučić u sivo-ljubičastoj kombinacijifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Lepa Brena organizovala je jedan promotivni događaj u Beogradu, koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, a među njima je bila i prva dama Srbije Tamara Vučić.


Poznata po svedenom i vrlo efektnom stilu, ona je i ovog puta odabrala jednostavan autfit koji se izdvaja statement detaljima, a sada joj je kao modno oružje poslužila – boja.


Prva dama pojavila se u upečatljivom spoju jesenjih nijansi, ljubičasto-sivoj kombinaciji koja definitivno ostavlja utisak.

Uz duboku sivu suknju ravnog kroja, Tamara Vučić ponela je ljubičastu bluzu, elegantan model poluprovidnih rukava ukrašen nabranom tkaninom koja se vezuje u pussy bow.

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Svemu je dodala klasične salonke s visokim štiklama, takođe u ljubičastoj boji, a svoje izdanje upotpunila je tašnicom ukrašenom perlicama koje podsećaju na bisere.


Šta je pussy bow?


Ovakva mašna sinonim je za eleganciju i omiljeni statement detalj mnogih pznatih dama. Tako je pussy bow obavezan deo stajlinga najbolje odevenih žena sveta, poput francuske prve dame Brižit Makron i princeze od Velsa Kejt Midlton, a čine da autfit izgleda damski i vrlo otmeno.

 

Brižit Makron često nosi košulje koje imaju pussy bow
Brižit Makron često nosi košulje koje imaju pussy bowfoto: LUDOVIC MARIN-POOL / Sipa Press / Profimedia

Pussy mašne nazivaju se još i mačkaste mašne i lavallière, a zapravo predstavljaju trake vezane u labave mašnice na različite načine: mogu da budu tanke, deblje, decentne, masivne, obično u istoj boji u kojoj je bluza.

 

One su u ženskoj modi zastupljene još od 19. veka, a naziv "pussy bow" i "pussycat bow" dobile su početkom 20. veka.

 

Kejt Midlton često bira haljine i bluze s ovom romantičnom mašnom
Kejt Midlton često bira haljine i bluze s ovom romantičnom mašnomfoto: GEORGE ROGERS_POOL / Sipa Press / Profimedia

U njima je uvek bilo nečega blago subverzivnog, što evocira prkos. Istorijski, one su povezane sa ženama koje ulaze u tradicionalno "muške prostore" – terene za golf, radne prostorije, i izazivaju tradicionalni dres kod – istakla je svojevremeno dr Kejt Strasdin, profesorka istorije modnog dizajna Univerziteta Falmut u Engleskoj.

 

BONUS VIDEO

Teddy jakna za jesen 2023.

 

makonda-tracker