veliki peh

Vimbldon nije NIŠTA spram ovoga! Kejt Midlton napadaju zbog IZGUŽVANE haljine, a svi su zaboravili šta se desilo Dajani

0

Kejt Midlton i princeza Dajana imale su isti modni peh

kejt midlton prozivali su na vimbldonu, a njena svekrva imala je još gori peh
kejt midlton prozivali su na vimbldonu, a njena svekrva imala je još gori pehfoto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Izgužvana odeća nikome od nas nije privlačna ili cilj kad izađemo napolje, pa uglavnom peglamo stvari makar i za običan izlazak napolje. To je posebno važno kad su u pitanju članovi britanske kraljevske porodice, koji moraju da poštuju brojne protokole, a pogužvana odeća može da bude samo opasnost za njihov imidž.

 

Pokojna kraljica Elizabeta II kao da je bila imuna na nabore na odeći; naime, njena krojačica uvek se brinula da sva njena odeća bude eprfefktno ispeglana pre nego što se kraljica obuče za svoje pojavljivanje. Mada je krenula njenim stopama i apsolutno sledi sva kraljevska stroga pravila, Kejt Midlton je na Vimbldonu imala peh pre nekoliko dana.

 

 

Mada se pojavila u divnoj zelenoj midi-haljini Rolanda Murea, u sasvim sofisticiranom izdanju, mnogi su primetili koliko je haljina bila izgužvana, pa je ovo bilo jedna od glavnih vesti vezanih za pojavljivanje kraljevske porodice na prestižnom teniskom turniru.

 

 

Kako je prokomentarisao Skot Henšal, bivši kreativni direktor brenda Malberi, koji princeza od Velsa rado nosi, "nevezano za kraljevski angažman, nemoguće je izgledati uglađeno i elegantno ako nosite odeću koja se lako gužva".

 

1 / 8 Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

 

Ipak, mada je pogužvana Kejt Midlton maltene postala viralna, jedan kraljevski autfit od pre više decenija takođe je bio glavna tema razgovora, a u pitanju je njena svekrva, čuvena ledi Dajana.

 

Naime, sve se dogodilo na njenom venčanju! Te 1981. godine, Bakingemska palata je objavila da sće Dejvid i Elizabet Emanuel dizajnirati venčnicu ledi Dajane Spenser, a u pitanju je haljina vreda 9000 funti, sa 10 hiljada bisera, dugim šlepom...

 

princeza dajana imala je peh na svadbi sa čarlsom
princeza dajana imala je peh na svadbi sa čarlsomfoto: Quadrillion Publishing / Avalon / Profimedia

Dan pre nego što je venčanica dopremljena u Klarens haus, Elizabet i Dejvid istresali su čipku i metre svile dok se Dajana šminkala i frizirala. Kada je sela u kočiju, dizajneri su sklopili šlep, što je bilo satima uvežbavano. Kada je kočija stigla i Dajana se penjala stepenicama, Emanuelovi su primetili za njih strašnu stvar: haljina je bila izgužvana.

 

 

— Sećam se da sam šapnula Dejvidu: O, moj Bože, izgužvano je — rekla je Elizabet i dodala:

 

— U maloj kočiji se pogužvala više nego što smo očekivali. Imali smo probu ubacivanja venčanice u kočiju, ali ne s njenim ocem Erlom Spenserom, koji se na dan venčanja nalazio u njoj.

 

 

BONUS VIDEO

Trik Kejt Midlton za fotografisanje:

 

makonda-tracker