oduševićete se

Pisali su da je preterala koliko ju je nosila: Omiljena haljina princeze Dajane kojoj se vraćala iz PREDIVNOG razloga

0

Ovaj kroj je bio popularan pre 35, a nosiće se i za 35 godina.

Jednostavna haljian koju je princeze Dajana nosila nekoliko puta
Jednostavna haljian koju je princeze Dajana nosila nekoliko putafoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Princeza Dajana bila je jedna od njavćeih modnih ikona 20. veka. Po uzoru na njenu venčanicu su nastale mnoge haljine, o njenoj osvetničkoj haljini se i dan-danas priča, a neretko se njen uticaj vidi i u stilu njenih snaha Kejt Midlton i Megan Markl.

 

I iako je mogla da nosi svaki put novi stajling, volela je da "reciklira" modne komade. A jednu haljinu je posebno volela.

 

I ne, nije u pitanju neka graciozna haljina, već jedna kreacija jednostavnog kroja koju je nosila nekoliko puta. Do te mere je reciklirala da je štampa pomislilila da je preterala. 

- To je ova plava haljina sa jarkim cvećem, bila je jedna od princezinih omiljenih haljina. Nosila ju je iznova i iznova. Toliko da je štampa rekla: Odmori malo. Prestani da je nosiš - rekao je za US Weekly Metju Stori.

U pitanju je haljina jednostavnog kroja sa kratkim rukavima koja je do struka pripijena uz telo i pravi sitne nabore, a posle seže do kolena i ima ravan kroj.

 

Osnova haljine je plave boje i prožeta je roze, zelenim i žutim cvetovima.


Princeza Dajana je insistirala na tome da stalno nosi svoju cvetnu plavu haljinu i to iz najslađeg razloga

 

- Znala je da deca zaista reaguju na ovu haljinu. Deca vole svetle boje. Dakle ,često ju je nosila kada je išla u posetu deci - a pogotovo bolesnoj deci - rekao je Metju Stori.

Međutim, kada biste pogledali fotografije Dajane u ovoj haljini i uporedili ih sa skicama ove haljine, primetili biste jednu ključnu razliku. 

 

- Skica prikazuje ovaj šešir širokog oboda i nikada ne bi nosila ovu haljinu sa šeširom. Rekla bi Nisi mogao da maziš dete sa šeširom- ispričao je Metju dodavši da je to promenilo način na koji je posmatrao Dajaninu garderobu.

- Razmišljala je o ljudima koji će je videti i s kojima će se sresti kada je birala stil - dodao je. 

 

makonda-tracker