nestvarna

Može da ima SVAKU, ali samo nju u ovoliko verzija: Omiljena torba Sofije Milošević je modni klasik koji oduzima dah

1

Iako je crna najpoznatija, ova tašna je delić modne istorije i može da se nosi u maltene sve

Manekenka Sofija Milošević ima izvanredan lični stil
Manekenka Sofija Milošević ima izvanredan lični stilfoto: sofijamilo, Instagram

Sofija Milošević, srpska manekenka i životna saputnica fudbalera Luke Jovića podelila je na Instagramu fotogafije za koje je pozirala u vrlo šik izdanju, u kom je u prvom planu njen novi aksesoar.


U pitanju je svetloplava tašna modne kuće Chanel, koja svojom lepotom ostavlja u drugom planu čak i jednu od najlepših Srpkinja u helankama i dekoltiranom korsetu.


Njen izbor je Chanel Flap Bag, zaštitni znak pomenutog francuskog brenda i verovatno najkopiraniji modni detalj na planeti!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA MILO (@sofijamilo)


Ova tašna je pravi fenomen i opsesija zaljubljenica u modu, a očigledno je osvojila i Sofiju Milošević, koja je ima u više boja.

 

Naravno, ovaj modni klasik je najpopularniji u crnoj varijanti, koju manekenka i dizajnerka ima već godinama, a jednom prilikom ju je kombinovala sa vrlo šik mokasinama iste kuće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA MILO (@sofijamilo)


Nedavno nam je pokazala da je za izlazak na večeru uz potpuno crnu odevnu kombinaciju ponela zlatnu tašnicu Chanel Flap.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA MILO (@sofijamilo)


Nešto ranije videli smo da je Sofija upotpunila svoju kolekciju istim modelom u beloj boji...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA MILO (@sofijamilo)


... a tokom posete Turskoj kombinovala ju je s mini-haljinom i predimenzioniranim (ili Lukinim?) sakoom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA MILO (@sofijamilo)

 

  • Istorijat torbe Chanel Flap


Prvi model Chanel Flap lansiran je 1983. godine i prodat za oko 1.000 tadašnjih dolara, a od tada cene ove torbe samo rastu, naročito proteklih godina. Takoje samo krajem 2021. njena cena porasla za čak 35 posto!

 

Klasična Maxi Flap torba tako 2023. košta 11.700 dolara, dok je 2010. njena cena bila 3.700, što znači da je ona za 13 godina "skočila" čak 300 posto, a cene ostalih verzija variraju.

 


Ona se u velikoj meri oslanja na dizajn tašne Chanel 2.55, koji je 1955. predstavila Koko Šanel (u februaru, drugom mesecu te godine i otud ime torbe).


Međutim, ovo nisu identični aksesoari, iako imaju više sličnih karakteristika.

 

Tako se Chanel 2.55 odnosi na originalni dizajn torbe s preklopom i bravicom Mademoiselle, dok Flap uvek ima monogram CC na bravi i lančić sa kožom.

 


Iza ovog redizajna, inače, stoji legendarni kreator Karl Lagerfeld, koji je kao kreativni direktor kuće Chanel rešio da predstavi svoje "čitanje" slavne tašne Koko Šanel. Od tada je ona dobila mnogo varijanti, veličina, boja, izmena i ukrasa, a u proleće 2021.godine preimenovana je u 11.12.

 

 

makonda-tracker