lekcija na bezbroj načina

Ona ima 91 kilogram i SAMOPOUZDANJE BOGINJE: Mala crna haljina slavne lepotice je jedina koja vam treba za sve prilike

3

Dok se nižu i pozitivni i negativni komentari, Ešli Grejam nas još jednom podseća: volimo sebe, nosimo sve što želimo i bićemo srećni i najlepši na svetu!

Plus size manekenka Ešli Grejam
Plus size manekenka Ešli Grejamfoto: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na Nedelji mode u Parizu sinoć je održana modna revija francuskog brenda Balmain, na kojoj je predstavljena kolekcija ženske odeće za jesen i zimu 2023. godine.


Ovaj događaj okupio je veliki broj poznatih ličnosti, a među njima se našla i manekenka Ešli Grejam, najpoznatiji i najuspešniji plus size model na svetu.
Čuvena lepotica stigla je na reviju u vrlo efektnom autfitu, a njen izbor je proverena i uvek pouzdana – mala crna haljina.

 

Reč je o jednostavnoj i pripijenoj kreaciji mini dužine, sa V-izrezom i kopčanjem u predelu grudi, a u pitanju je pletena haljinica kakvu je uvek dobro imati u ormanu u zimskoj sezoni.

 

Plus size manekenka Ešli Grejam
Plus size manekenka Ešli Grejamfoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ovakav model, vrlo praktičan i zgodan za kombinovanje, Ešli je mogla da ponese na bezbroj načina, a ona je odlučila da ga kombinuje sa visokim čizmama.

 

Šik čizme do kolena i od kože odličan su spoj s mini-haljinama, a manekenka je sve zaokružila statement komadom koji ostavlja snažan utisak – raskošnom bundom ljubičaste boje!

 

Kao i obično kada Ešli Grejam odabere odeću koja ističe njeno samopouzdanje, komentari su i pozitivni i negativni.

 

Plus size manekenka Ešli Grejam
Plus size manekenka Ešli Grejamfoto: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Opet ova promoviše gojaznost", "Dokle više sa isticanjem povišenog holesterola", "Ova žena ne sme ovo da nosi"... neke su od negativnih reakcija, ali nemali broj fanova ističe da je Ešli još jednom pokazala da svako može da nosi sve.


"Izgleda prelepo i zrači verom u sebe", "Zašto ne bi nosila ono što želi?", "Ešli izgleda lepše nego upola mršavije manekenke", pišu oni koji podržavaju manekenku.


Grejamova često ističe da se odavno više ne upoređuje s drugima i da je negativne reakcije jednostavno ne dotiču, iako nije uvek bilo tako.

 

 

Kako je priznala u jednom intervjuu, na početku karijere nije bila toliko samouverena i bilo joj je teško da se snađe u brutalnim i nametnutim standardima lepote, te je jednom prilikom pozvala majku i rekla joj da odustaje od modelinga. Ipak, nije ostala verna ovoj odluci, ojačala je i uspela da izgradi karijeru za divljenje.

 

Prestala sam da poredim sebe sa drugim ženama i da se takmičim sa njima. Zapravo, tada sam počela da se fokusiram na ono što radim, kako da utičem na svoju karijeru. I – bum! Počela sam da nadmašujem samu sebe. Moja karijera je bila sve uspešnija, mogla sam da dobijem sve što bih poželela – ispričala je Ešli.


Ona danas ima 91 kilograma, nosi konfekcijski broj 46, a to što nema figuru kao Bela Hadid ne znači da nije zdrava, da ne pazi šta jede i da ne trenira.

 

Američka manekenka Ešli Grejam
Američka manekenka Ešli Grejamfoto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Zbog toga joj ne prija kada kažu da ona promoviše nezdrav život i da pokušava da postavi trend od svog tela. Jednostavno je – ona se oseća odlično u svojoj koži i nema baš nijedan razlog da se stidi i da ne obuče mini-haljinu kada to poželi!


Mislim da bez obzira na trendove treba misliti da je tvoje telo in. Tela nisu trend! – izjavila je ona nakon kritika jednom prilikom.


Kako je objasnila, ona neprestano vodi razgovore o svom telu i ima osećaj da će to raditi dok je živa.

 


Ne prođe dan u kom ne moram da pričam o telu s nekim ili sa samom sobom. Takođe, pošto sam žena u modnoj industriji i influenserka na društvenim mrežama, za mene je to konstanta – rekla je u jednoj emisiji.

 

 

makonda-tracker