teški trenuci

Na licu joj se vidi tuga, a svi pričaju o njenom stajlingu: Viktorija Bekam NEPONOVLJIVOM KOMABINACIJOM zavela London

1

Viktorija Bekam prisustvovala je u četvrtak komemoraciji pokojnoj dizajnerki Vivijen Vestvud

foto: Epa /  TOBIAS HASE
foto: Epa / TOBIAS HASE

Bivša članica grupe Spajs Grl Viktorija Bekam (48) odala je počast modnoj ikoni Vivijen Vestvud. Vivijenina smrt objavljena je još u decembru, nakon što je mirno umrla u 81. godini života u svom domu okružena porodicom.

 

Lepa Viktorija je za tu priliku ponela crnu haljinu koja je bila pripijena uz telo i koja je imala veliki šlic, koji je u jednom trenutku otkrio njene vitke noge. 

 

Haljina je bila optočena neupadljivim šljokicama, imala je duge rukave i potpuno zatvoren gornji deo. Celu kombinaciju upotpunila je salonkama sa visokom potpeticom koje su dodatno izdužili njenu ionako vitku figuru. 

 

 

Kako bi sakrila tugu koja je bila vidljiva Viktorija je ponela velike sunčane naočare, koje gotovo da nije skidala tokom cele komemoracije.  Viktorija je izgledala potišteno kada je stigla u katedralu Sauvark u Londonu.

 

Kejt Mos, Lili Kol, ledi Amelija Vindzor i glumice Ketrin Dženkins i El Faning bile su među najvećim viđenim imenima koja su se pojavila na službi. 

 

Nakon smrti Vivijen Vestvud, njen suprug i kreativni partner Andreas Krontaler je rekao:

 

- Nastaviću da radim noseći Vivijen u srcu. Radili smo do kraja i dala mi je mnogo stvari sa kojima bih mogao da nastavim. Hvala ti draga.

 

Viktorija Bekam u crnoj haljini sa velikim šlicem odala poslednju počast Vivijen Vestvud
Viktorija Bekam u crnoj haljini sa velikim šlicem odala poslednju počast Vivijen Vestvudfoto: Epa / BERESFORD HODGE

 

U izjavi njenih predstavnika dodaje se:

 

- Vivijen je nastavila da radi stvari koje je volela, do poslednjeg trenutka, dizajnirajući, radeći na svojoj umetnosti, pišući svoju knjigu i menjajući svet na bolje. Vodila je neverovatan život. Njena inovacija i uticaj u poslednjih 60 godina je ogroman i nastaviće se u budućnosti.

 

Takođe se navodi da će se Fondacija Viviene, neprofitna kompanija koju su osnovali njeni sinovi i unuka krajem 2022. godine, pokrenuti sledeće godine da bi „odala počast, zaštitila i nastavila nasleđe Vivijeninog života, dizajna i aktivizma '.

 

Prelepa pripijena haljina otkrila je Viktorijine izvajane noge
Prelepa pripijena haljina otkrila je Viktorijine izvajane nogefoto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

 

Njene dizajnerske komade su redovno nosile ličnosti visokog profila, uključujući Ditu fon Tiz koja je nosila ljubičastu Vestvud venčanicu da bi se udala za Marilina Mensona, i princezu Eugenije koja je nosila tri dizajna Vestvuda za različite elemente venčanja Vilijama i Kejt Midlton.

 

Dizajnerka je bila u velikoj meri odgovorna za pank modu protiv establišmenta i postala je poznata po svom subverzivnom i ekscentričnom shvatanju tradicionalnog britanskog stila.

 

makonda-tracker