savršen spoj

Od dezena, pa do kroja, sve asocira na Pariz: Severina u KAPUTU koji je zasenio i NAJVOLJENIJE ČIZME svih Srpkinja

0

Jedna od najbolje obučenih žena Balkana ponovo je očarala žene širom regiona 

foto:  Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Severina Vučković godinama slovi za jednu od najbolje obučenih žena na našim prostorima. Ona pomno prati modne trendove i koristi svaku priliku da pokaže svoj unikatni stil.

 

Tokom svake zimske sezone kaputi različitih dužina, krojeva i dezena predstavljaju apsolutni must have u ormaru svake žene.

 

Čini se da to dobro znaju i poznate dame, koje se često utrkuju koja će da ponese bolji, lepši, moderniji, ali i oni klasični znaju da nas očaraju. 

 

 

Lepa Splićanka je ovog puta odbarala kaput u pepito dezenu klasičnog kroja koji predstavlja vanvremenski komad koji se može nositi godinama. Pepito dezen je jedan od najstarijih i najomiljenijih dezena ne samo žena, već i muškaraca.

 

Uz njega je ponela čizme koje su žene ove sezone s velikim oduševljenjem dočekale i koje su postale broj jedan obuća na ulicama prestonica mode. Ništa drugačije nije ni u Srbiji. Ipak, kožne čizme i prelepi crni ranac ostali su u senci ovog prelepog kaputa.

 

 Jedna od prvih modnih kuća koja je promovisala pepito dezen bila je njujorška modna kuća De Pina (De Pinna), proizvođač vrhunskih muških i ženskih vunenih tkanina, osnovana 1885.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

Tridesetih godina 20. veka pepito dezen postaje simbol bogatstva i stila, jer su ga nosili pripadnici engleske arostokratije.

 

Kada se sve ovo uzme u obzir ne treba da nas čudi činjenica da su kaputi u pepito dezenu omiljeni komadi garderobe tokom zime ne samo poznatih ličnosti, već i svih ljubitelja mode. 

 

Ipak, Severina nije jedina koja voli ovaj vanvremenski dezen. Pogledajte kako su ga nosile i druge poznate dame širom sveta. 

 

1 / 10 Foto: in deal up to 1/2 2200 x 3387px IMMEDIATELY Remaining orders to reach limit: 4825

 

makonda-tracker