(FOTO)

Uputila i EMOTIVNE REČI kanadskom premijeru: Kolinda Grabar Kitarović u odelu iz Posavine na utakmici Kanada-Hrvatska

0

Svetsko prvenstvo u Kataru prati i nekadašnja predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT
foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Utakmica između Kanade i Hrvatske je ostala u senci nesportskog ponašanja hrvatskih navijača koji su vređali kanadskog golmana srpskog porekla Milana Borjana.

 

Prvotimac Zvezde se naknadno oglasio povodom brutalnih uvreda koje su navijači uputili njemu i njegovoj porodici, a sve zbog njegovog isticanja da je "rođen u srpskoj Krajini" i jer je jedan od stotine hiljada Srba koji su proterani u akciji Oluja.

Osim ovog incidenta, bilo je i lepših stvari na pomenutoj utakmici, pa je tako bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović prisustvovala odevena u narodnu nošnju.

 

- Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odelo ili tradicionalno, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomatiji. Narodna nošnja veoma je prihvaćen način oblačenja u svečanim prilikama. Tako ćete me videti u tipičnim hrvatskim i crveno-belim kombinacijama odela i nošnji ili nežnim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske. Uostalom, zašto da se uklopimo, kada možemo da se istaknemo? To vredi i za države i za pojedince - rekla je ona.

Kolinda je na Instagramu objavila fotografiju sa Svetskog prvenstva kako pozira u narodnoj nošnji, a svima je i opis dosta privukao pažnju. Naime, ona je uputila reči kanadskom premijeru Džastinu Trudou.

 

- Kakva sjajna utakmica na Svetskom prvenstvu. Preponosna sam na momke Hrvatske. Kanada se hrabro borila. Džastine Trudou, nedostajalo mi je tvoje društvo večeras. Ponosno sam nosila narodnu nošnju iz Posavine, i predstavila naše nasleđe i nacionalne boje - napisala je Kolinda.

 

 

makonda-tracker