preterano — po njenom ukusu

Šili su je 1.300 sati! Najotkačenija haljina na Met gali inspirisana je ZLATNOM GROZNICOM

0

Kontroverzna lepotica stigla je na događaj godine Vesače automobilom, u Versače haljini — i to kakvoj!

foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kako zaista ostaviti utisak na Met gali?


Naravno, uskadićete haljinu sa cipelama, cipele sa torbom i sve začiniti prikladnim detaljima u kosi. Ako pitate reperku Kardi Bi, treba otići korak dalje: uklopiti toaletu s automobilom!


Kontroverzna muzička zvezda stigla je na ovogodišnju Met galu u skupocenom kabrioletu dominantno žute boje i s prepoznatljivim baroknim šarama italijanske modne kuće Versače, koja je bila zadužena i za njen odevni stil.

 

Kardi se pojavila u kolumn haljini s potpisom Atelier Versace, jednom od najotkačenijih i najsloženijih modela ove godine na crvenom tepihu Met gale.

 

1 / 10 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Njena toaleta, koja je u gornjem delu pripijena uz telo, a u donjem pada ravno pored nogu, prekrivena je tilom, na koji je našiveno sedam vrsta zlatnih lančića, od kojih su neki ulepšani medaljonom s glavom Meduze, zaštitnim znakom pomenutog brenda. Tu su i kristalne aplikacije u obliku prepoznatljive Greca šare.


Kako piše Vogue, za prišivanje ovih lančića bilo je potrebno 1.300 sati, a u njenoj izradi je učestvovalo 20-oro ljudi, što je pravi dokaz ljubavi ove italijanske modne kuće prema Kardi. Neobičan komad inspirisan američkom modnom renesansom ima upečatljiv niz zlatnih lančića i u predeklu vrata, dok je gornji deo leđa otkriven i ukrašen nizovima lančića.


Nesvakidašnji model očito je inspirisan Zlatnom groznicom u Sjedinjenim Američkim Državama tokom 19. veka, a koliko je ova kreacija bila važna za Versače pokazuje to što je Kardi na crveni tepih zakoračila zagrljena s Donatelom Versače lično!

 

 

makonda-tracker