budite oprezne

JEDNA GREŠKA LUDI LETNJI STIL PRETVARA U KATASTROFU: 5 dozvoljenih i 5 zabranjenih stvari kod nošenja TUFNICA

1

Ko još ne voli tufne? One kombinaciju čine veselom, razdraganom, daju notu vintiž izgleda, nose ih i devojčice i starije dame… Ipak, ako ne poštujete ova pravila, možete dobiti efekat sasvim suprotan od željenog.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada je reč o nošenju tufni, s njima postižemo look koji je ili izvanredan ili pravi modni košmar — retko ćete videti nešto između. Razlog je upečatljivost koju tufnice nose sa sobom, a kako se s prvim letnjim danima ovaj trend ponovo vraća, obavezno obratite pažnju na pet stvari koje će vam pomoći da izvučete sav modni potencijal iz tufni, kao i na pet greški koje će vas naterali da zažalite što ste poneli baš ovaj dezen.

 

 

Kako nositi tufne?

 

1. Kombinujte ih s tufnicama druge veličine — recimo, na bluzi nosite krupne, a pantalonama sitne.

 

2. Slobodno ih uparite s komadima sa cvetnim ili prugastim dezenom.

 

3. Pravi su statement motiv ako tufne krase vašu obuću, torbe ili aksesoare poput marame.

 

4. Nosite ih i sa obućom na štiklu i s patikama.

 

5. Unesite dašak razdraganosti u svoj poslovni stil tako što ćete tufnama razbiti monotoniju.

 

Ukoliko želite da vidite kako ih nose slavne dame, udobno se smestite i uživajte.

1 / 19 Foto: Profimedia

 

Kako ne nositi tufne?

 

1. Ne preterujte — možete ih nositi po prvom pomenutom pravilu, ali svakako ne bi trebalo da nosite i pantalone, i košulju, i tašnu, i baletanke ukrašene tufnicama, zar ne?

 

2. S obzirom na to da je mnogima prva asocijacija na tufne Mini Maus, ako imate više od 13 godina ne bi bilo loše da izbegavate da u isto vreme nosite, na primer, crvenu majicu s belim tufnama sa crvenom suknjom sa crnim tufnicama.

 

3. Ne budite dosadni: ako već nosite tufnice, probajte i najotkačenije boje i kombinacije.

 

4. Iako one najbolje dolaze do izražaja u kombinaciji s nekim jednobojnim komadom, ne plašite se da se poigravati zanimljivim spojevima.

 

5 Ne opterećujte se previše — ne postoji toliko pravila za nošenje tufni jer su bezvremenski komad koji se malte pun vek održava u modi i gotovo sve što pomislite da uradite mnoge devojke su sigurno već nosile. 

 

 

makonda-tracker