mali trikovi

Ne probajte PUDER NA RUCI pre kupovine, već uradite OVO! Saveti šminkerke kako da efikasno izaberete proizvod za sebe

0

Ako probate tečni puder na ruci pre kupovine, postoji mnogo bolji način da nađete pravu nijansu.

Kako je najbolje odabrati puder, tečni puder, korektor...?
Kako je najbolje odabrati puder, tečni puder, korektor...?foto: Dean Drobot/shutterstock

Sigurno ste mnogo puta videli kako na Instagramu žene testiraju puder, tečni puder ili korektor na ruci, trudeći se da tako odaberu pravu boju za sebe, a vrlo je verovatno da i sami to radite.

 

Tako se pravi velika greška, tvrdi čuvena Bobi Braun, koja je napravila biznis kraljevstvo upravo zahvaljujući preparatima za šminkanje koje koristi sa toliko veštine.

 

— Kad ja napravim nekoliko linija na podlaktici, ja time samo hoću da pokažem razliku u bojama — piše Bobi na svom Instagram profilu. — To radim samo da bih bolje obučila žene kako da naprave izbor.

 

Pravi način je da stavite malo pudera na lice i ja obično to uradim sa strane, na obrazu. Pri tom, morate i da obezbedite dobro osvetljenje. Za mene, to je isključivo dnevno svetlo. Kad povučete crtu puderom koji odgovara vašoj koži, ona će bukvalno da nestane pred vašim očima.

 

Važno je naći pravu nijansu tečnog pudera koja vam odgovara
Važno je naći pravu nijansu tečnog pudera koja vam odgovarafoto: Shutterstock, Pro Beauty Vision

Bobi zna da nije nimalo lako odlučiti se za novi puder, dok stojite u nekoj parfimeriji, pod teretom kesa iz šopinga i trudite se da nađete pravu nijansu, piše Lepa i srećna.

 

Rešenje je da priđete blizu izloga i nađete neki tračak dnevnog svetla.

 

— Napravite dupli test ako je potrebno —poručuje ona. — Kod nekih žena je boja kože na čelu drugačija, a druge imaju tamnija područja oko usana. Tu su moguće različite intervencije. Za čelo biste mogli da izmešate dve nijanse, a oko usana možete da stavite i malo svetliji puder — kaže Bobi.

 

— Ako vam je koža suvlja, obavezno prvo nanesite hidratantnu kremu, a ako je masnija, možete i da idete odmah sa tečnim puderom. Samo imajte na umu da nijedno uniformno rešenje nije obavezno i za vas i da slobodno smete da eksperimentišete dok ne nađete odgovarajući recept — kaže kraljica mejkapa.

 

Bonus video

Tečni puder koji menja nijansu prema boji kože

 

makonda-tracker