njen trik

Svako veče pred spavanje radi isto: Dama koju slavne lepotice obožavaju održava strast u braku na neobičan način

0

Iako stručnjaci veruju da joj ovo nije najbolja ideja, ona ne odustaje od neobičnog rituala već godinama

Šarlot Tilburi i Džordž Vod u braku su od 2014. godine
Šarlot Tilburi i Džordž Vod u braku su od 2014. godinefoto: Can Nguyen / Capital pictures / Profimedia

Proslavljena Šarlot Tilburi, britanska nekrunisana kraljica kozmetičke industrije, već godinama spada u najuspešnije žene sveta i neko je kome se holivudske zvezde dive.


Nekadašnja šminkerka, danas vlasnica brenda Charlotte Tilbury Beauty Ltd, Tilburijeva je poznata po proizvodima za šminkanje i negu kože koji su glavna tajna lepote mnogih slavnih dama, a ona u svakom prilici, očekivano, izgleda negovano i savršeno doterano.


Verovali ili ne, baš u svakoj prilici jer je suprug nikad u životu nije video nenašminkanu.

 


Šarlot je od juna 2014. godine u braku s filmskim producentom Džordžom Vodom, s kojim ima sinove Flina i Valentina, a jednom od tajni njhove sreće smatra to što njen životni saputnik nema predstavu kako ona izgleda u prirodnom izdanju.

Imam "oči za spavaću sobu" – našalila se Šarlot Tilburi u razgovoru za Daily Mail. – Skinem šminku, uradim svoju rutinu nege kože, a onda stavim ajlajner Color Theory koji traje 16 sati i nanesem maskaru.


Džordž me nikad nije video bez mojih "očiju za spavaću sobu". Nikad! Kažem vam, to održava magiju!

 


Ovo nije bio prvi put da je Šarlotina tajna dospela do javnosti – 2016. Kim Kardašijan je nazvala kozmetičku zvezdu "heroinom", između ostalog i zato što ju je naučila kako da spava našminkana. Tada je Tilburijeva potvrdila da spava sa šminkom i priznala da to čini da se "oseća seksi".


Skinem svu šminku sa očiju, a onda je opet stavim – rekla je.


Ona je za Cut tada ispričala kako su proizvodi za šminkanje uticali na njen život, karijeru i uspeh na stranu.


Sa 13 godina sam shvatila kakva je moć šminke i kako mi ona menja život. Shvatila sam da se možeš osetiti osnaženo, samouvereno i neverovatno kada se pogledaš u ogledalo, da možeš da se osećaš odlično zbog toga kako izgledaš – rekla je ona.

 


Spavanje sa šminkom – da ili ne?


Ipak, stručnjaci ističu da nije najbolja ideja da idemo u krevet našminkani.

 

Dermatološkinja Marisa Garšik za Insider je istakla da ostavljanje šminke na licu tokom noći može da dovede do brojnih problema s kožom, pre svega do začepljivanja pora i iritacija kože.


Ako ste našminkani, to može blokirati druge sastojke u nezi kože, koji su osmišljeni da joj pomognu da se oporavi, prodre u kožu i bude efikasna – ističe ona.


Kada je reč konkretno o maskari i ajlajneru, Garšikova naglašava da to može da "dovede do iritacija, zapušavanja malih žlezda oko očiju i zapaljenja#, kao i da ovi proizvodi mogu da ostanu na jastuku i prošire se i izazovu iritacije pona drugim delovima lica.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trik za duže trepavice

 

makonda-tracker