Šminka

Ako mislite da CRVENI RUŽ nije za vas — VARATE SE: Evo TRIKA koji će vam pomoći da pronađete SAVRŠENU nijansu

0

Vanvremenski kozmetički proizvod - crveni ruž, popularan je od samog početka ere šminkanja. Najbolji prijatelj klasičnih autfita i elegantnih večernjih toaleta, ali mnogi beže od njega jer ne znaju za ovaj trik.

Kako izabrati savršenu nijnsu crvenog ruža?
Kako izabrati savršenu nijnsu crvenog ruža?foto: Master1305 / Shutterstock

Sigurno ste bar jednom naišli na osobu koja sa sigurnošću tvrdi da joj crveni karmin ne stoji, ako jeste ili ako ste baš vi jedna od njih pogledajte kako možete pronaći svoju jedinstvenu nijansu u koju ćete se zaljubiti. 

 

Prvo na šta treba obratiti pažnju jeste formula ruža, da li je mat, saten ili sjaj. Imaje na umu da se satenski i sjajni karmini skodaju brže od mat bez obzira na to kako ih naneli. 

 

Kako odabrati nijansu ruža?

 

Nijansa se bira u odnosu na podton kože. To možete odrediti tako što ćete prisloniti srebrnu i zlatnu ogrlicu uz vrat. Ako vam lepše stoji zlatna ogrlica onda je vaš podton topliji, ako je ipak bolja srebrna onda je hladniji. Ako vam obe podjednako lepo stoje onda je neutralan.

 

Toplijem podtonu  odgovaraju nijanse koje vuku na narandžasto i boju cigle.

 

 

 Ako je poton hladnan onda će vam odgovarati nijanse koje u sebi sadrže plavi ili ljubičasti pigment.

 

Ako je ipak podton neutralan onda imate sreće jer vam verovatno odgovara svaka nijansa.

 

Kako pravilno naneti crveni ruž

 

Pre samog šminkanja odradite blagi piling i stavite balzam. Ukoliko su usne nešto što radite na kraju make-up rutine pobrinite se da na usnama nemate tragove drugih proizvoda poput pudera i viška balzama koji ste prethodno nanele. 

 

Počnite tako što ćete obrisati usta tako da imate čistu i suvu površinu. Zatim uzmite neku blažu neutralnu olovku. Opet obratite pažnju na pigment, ako koristite karmin toplijeg tona onda neka neutralna olovka takođe bude toplijeg tona. 

 

Nijanse crvenog ruža
Nijanse crvenog ružafoto: Nik Merkulov / Shutterstock

 

Iscrtajte usne olovkom. Ukoliko želite da deluju punije precrtajte samo centar gornje i donje usne dok se držite linija na ivicama usana. Zatim nanesite ruž počevši od centra ka krajevima. Možetze koristiti četkicu za karmin ako vam je potrebno više preciznosti. 

 

Na samom kraju čietkicom i korektorom uokviriti usta i dobro "izblendati". Ovo ne da će samo doprineti profesionalnijem izgledu usana nego će taj sloj korektora služiti kao barijera koja sprečava da se karmin razlije van ivica usana.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BNUS VIDEO 

Kako negovati ispucala usta

 

 

makonda-tracker