saveti stručnjaka

GREŠKA KOJU PRAVE MNOGE DAME, A KOJA KVARI ČITAV UTISAK: Evo kako NIKADA ne treba nanositi tečni puder!

0

Nanošenje tečnog pudera nije tako jednostavno koliko se čini na prvi pogled i vrlo lako se mogu napraviti krupne greške koje će pokvariti čitav utisak

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Kada tečni puder nanose slavni beauty gurui, postupak se čini kao najjednostavniji zadatak na svetu. Međutim, mnogo je zabluda u koje možemo upasti na putu do savršenog tena. Osim što je u moru pudera teško naći proizvod u skladu s našim željama, ponekad stvari ne funkcionišu ni s najboljim puderima. Jedna od mogućih grešaka događa se već pri prvom kontaktu s tečnom podlogom - istiskivanjem pudera iz bočice.


Opasnost od sušenja

 

Ukoliko puder iz bočice izlijete na samo jedno mesto na licu, a potom počnete da ga raspoređujete četkicom ili sunđerom po ostatku lica, možete upasti u pravu make up zavrzlamu. Za početak, ako se puder brzo suši, morćete jako brzo delovati kako biste sve pravilno rasporedile pre nego što se puder potpuno "uhvati" za mesto na koje ste ga naneli. Ako se sasuši pre nego što uspete da ga rasporedite, imaćete neujednačen ten i prilično neuredan look. U slučaju da posedujete puder u stiku, rasporedite ga svuda po licu, a nipošto na samo jedno mesto.


Kada proizvod nanesete direktno na lice, nemate kontrolu nad količinom koju nanosite. Lako možete istinuti previše proizvoda i onda izgledati veoma neprirodno. Da ne kažemo da je višak pudera na licu užasno teško razmazati!

 

Od sredine ka spoljašnjim ivicama

 

Mnogo je lakše puder istisnuti na ruku ili staklenu paletu, a potom ga prstima, četkicom ili blenderom razmazivati po licu i postupno nanositi deo po deo. Tako ćete bolje videti efekat koji postižete na koži i mnogo lakše rasporediti proizvod. Osim toga, lakše možete uočiti da ga nanosite premalo ili previše. Osim toga, poznata šminkerka slavnih ličnosti, Liz Pug, savetovala je da je ''puder uvek bolje nanositi od centra lica prema spoljašnjim uglovima, odnosno prema liniji kose''. To je najbolji recept jer većina nas najjače pokrivanje treba upravo u centralnom delu. I, ne, ovo nipošto ne znači da puder treba istiskivati direktno na čelo i nos, jer, kao što smo naučili, to je velika greška.

 

 

makonda-tracker