Tiktokerke su LUDE ZA NJIM

Kako SMANJITI NOS šminkom? Lako! Trik koji čini da ovaj deo lica deluje kraće i naglašava jagodice

0

Već godinama znamo da je konturisanje caka bez koje nema superfektnog makeup izdanja, a sada su majstori svog zanata otkrili jedan od boljih!

foto: Daria_Cherry/Shutterstock
foto: Daria_Cherry/Shutterstock

Konturisanje, makeup tehnika koja proteklih desetak godina stiče veliku popularnost širom sveta zahvaljujući Kim Kardašijan, nije bez razloga omiljena.
Zahvaljujući konturisanju postiže se simetrija lica, naizgled smanjuju određeni delovi i, po potrebi, dodatno izražavaju drugi.


Ova tehnika podrazumeva mudro kombinovanje tamnih i svetlih nijansi po licu kako bi se igrom boja stvorila iluzija, a za to mogu da se koriste specijalni proizvodi za konturisanje ili čak obični puderi izrazito tamnih ili svetlih tonova.

 

Jedan od najpopularnijih takvih trikova u poslednje vreme, zahvaljujući društvenoj mreži Tik Tok, jeste tzv. kružno konturisanje, kojim se vizuelno smanjuje nos i, ujedno, akcentuju jagodice lica. Veruje se da je ovaj trend započela makeup umetnica Jalda, koja je na Tik Toku objavila video tutorijal kojim postiže ovakav efekat.

Ona je podelila na snimak na kom je njeno lice strateški istačkano različitim nijansama, da bi potom izblendala sve tačke sve dok nije bila potpuno zadovoljna izgledom.


Slično uputstvo objavila je Serena Lakis, koja je prikupila čak 750.000 lajkova na Tik Toku.

  • Kako se izvodi kružno konturisanje?


Umesto ravnih linija, kako se obično konturiše lice, potrebno je proizvod naneti u tačkama. Tamniji puder ili proizvod za konturisanje nanosi se oko usta, duž vilice i jagodica i na vrh čela, tj. uz liniju kose. Preostale delove sredine lica popunite vrlo svetlim puderom ili korektorom, a na obraze stavite rumenilo po želji, pa sve dobro izblendajte.

 


 

makonda-tracker