saveti za vas

ČETKICA, SUNĐERČIĆ I VAŠI PRSTI: Ovo su 3 stvari koje su vam potrebne da nanesete tečni puder

0

Najosnovnije stvarčice koje su vam potrebne za šminkanje su najverovatnije one koje u svakom trenutku imate sa vama, a to su četkica i sunđer ili najjednostavnije uvek vam vaši prsti mogu pomoći u tome.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Tečni puder je make up proizvod koji poseduje svaka žena, a zašto ne i muškarac. 

 

Puderi najčešće služe kako bi ujednačili boju kože ukoliko imate diskoloraciju i koji vam prekrivaju nepravilnosti. U zavisnosti od prekrivne moći biraćete vaš puder.

 

tečni puder, puder, šminkanje, Lepota
foto: Profimedia

 

No, uz ove tri stvari moći ćete u svakom trenutku dobro da nanesete puder:

 

  1. Stari način nanošenja tečnoh pudera jesu vaši prsti! Ne preporučuje se često da koristirte ovu metodu, ali ako ste u nekom trenutku zaboravili alatkicu za nanošenje pudera možete se poslužiti ovom metodom. Potrebno je puder naneti na isti način na koji nanosite kremu za lice.
  2. Drugi način je nanošenje pudera je četkicom za puder. Dakle, ukoliko ovom metodom nanosite puder potrebno je da blagim kružnim pokretima utrljavate vaš puder. Bitno je da ga ne razvlačite, nego utapkavate kako bi ga vaše koža najbolje ,,prihvatila".
  3. I treći, u odnosu na prethodna dva, moderniji način nanošenja pudera jeste sunđerčić. Najbitniji korak je da sunđerčić dobro natopite vodom, a zatim iscedite istu iz njega. Nakon toga, utapkavanjem treba nanositi puder, jer samo tako možete postići prirodnu završnicu. 

Naravno, vaš je izbor koji ćete način izabirati.

 

Za šta biste se vi odlučili?

 

 

makonda-tracker