MEJK AP SAVETI

NAJPOZNATIJI ŠMINKERI TVRDE ― ZLATA SU VREDNI: 6 saveta za šminkanje koje morate upamtiti ako ste prešli četrdesetu

0

6 saveta poznatih šminkera kako da vaša šminka i u zrelijim godinama bude u punom sjaju.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

1. Otkrijte svoj podton

"Otkrivanje ima li vaša koža hladni, topli ili neutralni podton olakšaće odabir podloge i korektora", kaže šminkerka Monika Blander.

 

2. Pažljivo sa puderom

 

Bez obzira koji ton pudera upotrebljavate, krenite s nanošenjem od sredine lica ka spolja, kako bi se sve lepo stopilo i dalo prirodniji izgled. Manje je više, a to važi i za make-up.

3. Preskoči puder u prahu ili ga koristi vrlo štedljivo

Svi šminkeri se slažu da je preskakanje pudera u prahu ili njegovo strateško nanošenje ključno za ten mladalačkog izgleda. Puderi u prahu su napravljeni za žene koje imaju masnu ili kombinovanu kožu, pa ako je vaša koža suva, puderom u prahu dodatno ćete naglasiti suve linije poput bora oko očiju, zato ga prekočite ili koristite vrlo malo.

4. Izbalansirajte naglašene delove

 

Ako nosite veoma jaku šminku na očima, neka vam usne budu u što prirodnijem tonu, i obrnuto.

5. Uvijte trepavice

 

Najbolji način da istaknete oči je da uvijete trepavice. Još bolji rezultat možete postići ako zagrejete uvijač trepavica fenom otprilike 3 sekunde, i tada uvijete trepavice.

6. Nikad ne preskačite rumenilo

 

Malo rumenila koje ćete naneti na obraze može ulepšati vaš ten. Trik koji većina žena ne zna je da ga dobro "umešate" u ten tako da nije očigledno da nosite rumenilo, već izgledate prirodno rumenije. To će doprineti mladolikom izgledu tena.

 

 

makonda-tracker