prirodni preparati

Briše akne, bubuljice i fleke sa lica: Nakon ovoga će vaš ten biti svež, blistav i ČIST (FOTO)

0
Zbog zagađenja u vazduhu u poslednje vreme sigurno primećujete da su vam se na licu pojavile fleke, pege, mitiseri, akne... Evo jednostavnog načina da svom licu povratite svežinu

 

foto: Shutterstock

 

3. Kurkuma

 

Poznato je da kurkuma čisti krv, podstiče cirkulaciju te ima snažna protuupalna svojstva. Stoga je izvrstan prirodni lek za tretiranje kožnih problema. Kurkuma ima i antibakterijska svojstva te pomaže u lečenju akni.

 

Osim što je kurkumu odlično dodavati u jela, možete je iskoristiti i za pripremu raznih preparata za negu kože.

 

Poludećete za spojem ova dva sastojka: Mešavina jaja i vazelina doneće vam prelepu kožu i još nešto...

 

Maska za masnu kožu

 

Pomešajte kurkumu u prahu, sandalovinu u prahu i sok od narandže tako da dobijete teksturu paste. Nanesite na lice, ostavite da deluje 10-15 minuta pa isperite. Ova maska je posebno pogodna za masnu kožu.

 

Maska za hiperpigmentaciju

 

Ova maska izvrsno deluje protiv hiperpigmentacije i tamnih mrlja na koži. Pomešajte kurkumu u prahu s malo soka od limuna i soka od krastavca pa nanesite na kožu. Ostavite da deluje 15-20 minuta pa isperite toplom vodom.

Maska koja smanjuje bore

 

Pomešajte kurkumu u prahu, pirinač u prahu i sok od paradajza tako da dobijete teksturu paste. Nanesite na lice i ostavite da neko vreme deluje. Uz pomoć ove maske odstranićete mrtve ćelije kože i smanjiti bore na licu.

makonda-tracker