Vratite sjaj vašoj koži: Ovo su namirnice za blistav ten

0
Koliko vodite računa o tome šta svakodnevno unosite u svoj organizam? Paradajz i grejpfrut pokazali su se kao dve najbolje namirnice za zdravlje naše dellikatne kože.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Paradajz sadrži veliku dozu antioksidanata likopena, koji naše telo koristi u borbi portiv oštećenja od efekata UV zračenja. Druge namirnice koje su takođe bogate antioksidantima i preporučuju se za svakodnevno konzumiranje su bobičasto voće, zeleniš, tikvice i zeleni čaj.

Pored paradajza, još jedan zaštitnik naše kože je grejpfrut koji ima neverovatnu sposobnost da posvetli naš ten. Grejpfrut sadrži vitamin C koji kožu posvetljava, dok belance skuplja pore i čini našu kožu zategnutijom.



Probajte ovu jednostavnu masku pred spavanje: ispasirajte očišćeni grejpfrut i dva belanceta. Utrljajte laganim pokretima na kožu i masirajte pet minuta, a zatim isperite lice.

Ono što svakako treba izbegavati jesu preterano slane ili slatke namirnice. Velike količine soli i šećera onesposobljavaju lučenje insulina, što izaziva zapaljenja i usporava sposobnost kože da se regeneriše. Takođe, vrlo je važno da se ograniči unos alkohola, posebno onih pića sa dodatnom količinom šećera, poput koktela margarite ili likera. Ovakva pića dehidriraju naše telo što bore na koži čini još izraženijim.

makonda-tracker