verovali ili ne

Sandra Bulok tera bore, crvenilo i otok oko očiju na neobičan način: Nema veze s botoksom, jeftino je i – pomalo bizarno

0

Poznata glumica ne koristi botoks i bira da stari prirodno, ali je i te kako spremna da eksperimentiše s kozmetikom, pa tako da predeo oko očiju koristi proizvod koji nije namenjen licu.

Sandra Bulok je tokom leta obeležila 60. rođendan
Sandra Bulok je tokom leta obeležila 60. rođendanfoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Slavne dame svojski se trude da sačuvaju mladolik izgled što duže, a one koje nisu ljubiteljke botoksa posežu za iznenađujućim, ponekad čak i bizarnim načinima negovanja.


Recimo, jeste li znali da se Viktorija Bekam kune u tretman lica za koji se koristi izmet slavuja? Ili da je Kim Kardašijan popularizovala tzv. vampirski tretman, koji podrazumeva da joj se u lice ubrzigava njena krvna plazma?


Jedan od manje čudnih, ali svakako neobičnih načina negovanja primenjuje i Sandra Bulok, koja za negu predela oko očiju koristi – kremu za hemoroide.


Mazanje kreme za zadnjicu ispod očiju je jedna od mojih najboljih tajni lepote, sprečava pojavu bora – rekla je glumica pre nekoliko godina.

Budući da joj je koža nešto tanja, njena rutina je minimalna, a Sandra često posećuje kozmetičare i ne štedi na proizvodima koji pojačavaju proizvodnju kolagena, nisu invazivni i ponajviše deluju na površinski sloj kože.

 

Sandra Bulok za negu predela oko očiju koristi kremu protiv hemoroida
Sandra Bulok za negu predela oko očiju koristi kremu protiv hemoroidafoto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Mazati kremu protiv hemoroida oko očiju ili ne?


Tehnički, ova neobična tajna Sandre Bulok ima smisla: proizvodi protiv hemoroida se koriste da smanje otok, crvenilo i osećaj neprijatnosti koji prate hemoroide. Da bi u tome uspele, ove steroidne kreme skupljaju krvne sudove, a one su bogte hidrokortizonom koji deluje antizapaljenski. Upravo zahvaljujući tome one ublažavaju oticanje i upalu.

 

Ipak, da li je dobra ideja mazati ovaj proizvod oko očiju?


Njujorški dermatolog dr Hedli King za Byrdie objašnjava da to ipak nije bezbedno.

 

Sandra Bulok za negu predela oko očiju koristi kremu protiv šuljeva
Sandra Bulok za negu predela oko očiju koristi kremu protiv šuljevafoto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Brojni njeni sastojci mogu da dovedu do povrede ako dospeju do oka, a povećavaju rizik od katarakte i glaukoma – ističe.


Umesto eksperimentisanja s proizvodima koji nisu namenjeni ovako osetljivom delu lica, bolja je ideja koristiti kremu za predeo oko očiju koja sadrži kofein, koji će, takođe, smanjiti otok i suziti krvne sudove, ali bez rizika.

 

BONUS VIDEO

Stručnjaci otkrili: Ne morate da se kvarcate na suncu da bi dobili vitamin D

 

makonda-tracker