provereni saveti

Ima telo boginje kom nije odoleo čak ni Džan Jaman: Najzgodnija žena na svetu otkriva tajne svog besprekornog izgleda

0

Ljubila je najvećeg turskog zavodnika, a sada uživa u braku sa slavnim fudbalerom.

Italijanska voditeljka važi za jednu od najpoželjnijih žena na svetu
Italijanska voditeljka važi za jednu od najpoželjnijih žena na svetufoto: Instagram / diletaleotta

Dileta Leota (33) svojom pojavom potpuno je zaludela svet kom se pre nekoliko godina predstavila u ulozi sportske novinarke.

 

Italijansku lepoticu vitkog struka i zanosnih oblina na Instagram-u prati preko 9 miliona ljudi, a mnogim damama koje svoj izgled žele da dovedu do savršenstva upravo je ona inspiracija.

 

Plavokosa grazia koja je uspela da zavede neke od najpoželjnijih muškaraca na planeti sada je otkrila nekoliko trikova pomoću kojih uspeva da bez gladovanja svoju liniju održava perfektnom.

 

1. Balansirana ishrana

 

Lepa Dileta tvrdi kako je njena ishrana raznovrsna, te se ne odriče ničega zarad zdravog i zgodnog izgleda.

 

– Srećom, moja ishrana je veoma raznovrsna i uravnotežena, ne žrtvujem se mnogo, ali veoma pazim šta jedem – izjavila je ona jednom prilikom.

 

Kako je jednom prilikom napomenula, ona se trudi da jede apsolutno sve: od voća i povrća, preko čokolade, pa sve do omiljenog jela svih Italijana – paste.

 

2. Neka vam trening bude zabava

 

Slavna voditeljka trudi se da trenira redovno, odnosno onoliko koliko joj to obaveze dozvoljavaju. Ipak, ona vodi računa da se ne preforsira, već da u svojim treninzima istinski uživa.

 

– Treniram onoliko često koliko mogu, u zavisnosti od vremena koje mogu da izdvojim, biram časove od 15/30 ili maksimalno 45 minuta. Za mene je važno da uradim trening tokom kojeg mogu da uživam da se ne bih previše umorila – navela je ona.

 

3. Pružite šansu jogi

 

Uprkos tome što voli intenzivne treninge, Leota itekako zna da se opusti u nekim malo laganijim varijantama poput joge.

 

– Za mene trening takođe znači oslobađanje uma i odvajanje od svega: u stvari, otkako sam otkrila jogu, ne mogu bez nje. Zaista uspevam da se opustim i istovremeno uživam u vežbanju. Ostalih dana biram vežbe i za gornji i za donji deo tela – kazala je Dileta.

 

 

4. Meditacija

 

Pravi lek za telo, dušu i um leži u meditaciji, koju mnogi često poistovećuju sa jogom, iako se ova dva pojma neznatno ipak razlikuju.

 

– Glava i telo treniraju zajedno na različitim stazama, ali oba moraju biti u formi. Od kada posvećujem vreme meditaciji, postala sam mnogo bolja i oni koji me poznaju to znaju. Često smo navikli da želimo da uradimo hiljadu stvari odjednom, međutim, ponekad je samo usporiti ključ da ponovo otkrijemo spokoj. U najzahtevnijim periodima ili kada se ne osećam motivisano, odmah nađem energiju zahvaljujući veoma korisnim audio vodičima koje imam u aplikaciji za meditaciju. Neverovatno je kako se nakon slušanja određenih reči stvara dinamika koja vas tera da promenite perspektivu – podelila je Leota svoje iskustvo.

 

5. Trenirati se može svuda – nemate izgovor

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Buddyfit (@buddyfit)

Kako objašnjava lepa Leota, i kada smo na putovanju, pa čak i na drugom kraju sveta, uz sebe uvek možemo imati nekoliko korisnih pomagala korisnih za brzinski trening.

 

– Ne postoji ništa određeno, sve zavisi od treninga koje želite da pratite. Moj savet, posebno za devojčice, je da se pripreme sa elastičnom trakom, tegovima i dva gležnja. Ako sam napolju i nemam sa sobom svu ovu opremu, snalazim se sa onim što nađem. Bitno je da trenirate i maksimalno pojačate intenzitet. Često ako ste daleko od kuće mislite da ne možete ni na koji način da trenirate; u stvarnosti uvek možete da se odlučite za neku laganu vežbu pod pritiskom težine – posavetovala je voditeljka dame.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslušajte trenera Dženifer Lopez

 

makonda-tracker