jeftino

Ne može da poveruje koliko su porasle: Trik Tamare Kalinić za duže trepavice i obrve je skoro besplatan

0

Navikli smo da sprska influenserka preporučuje luksuzne proizvode za negu, ali je ona sada otkrila da je njena nova tajna za negu lepote izenađujuće pristupačna.

Tamara Kalinić uvek ima neki zanimljiv i koristan trik za lepši izgled
Tamara Kalinić uvek ima neki zanimljiv i koristan trik za lepši izgledfoto: Instagram / tamara

Influenserka Tamara Kalinić stekla je svetsku popularnost kao jedna od najuticajnijih trendseterki današnjice, a ona na Instagramu svakodnevni deli svoje najnovije modne kombinacije i savete za negu.


Uglavnom su u pitanju odeća i proizvodi luksuznih brendova s kojima ona sarađuje, ali Tamara je sada napravila izuzetak i otkrila jedan svoj trik za koji vam ne treba posebno dubok džep.


Naime, influenserka je podelila selfi na kom vidimo da su joj obrve i trepavice veoma bujne i objasnila da iza toga stoji – ricinusovo ulje!

Ljudi, ja bukvalno ne mogu da poverujem kako su mi obrve i trepavice porasle – napisala je ona. – Možete da koristite bilo koje hladno ceđeno koje pronađete.

 

Tamara Kalinić kaže da iza njenog bržeg rasta trepavica i obrva stoji ricinusovo ulje.
Tamara Kalinić kaže da iza njenog bržeg rasta trepavica i obrva stoji ricinusovo ulje.foto: tamara/instagram


Ona nije otkrila koliko je dugo i na koji način koristila ricinusovo ulje za brži rast dlake, ali je pokazala zaista impresivne rezultate.


Da li ricinusovo ulje ubrzava rast dlake?


Ricinusovo ulje se generalno smatra bezbednim i prilično se često na našim prostorima koristi u ove svrhe, ali medicinska platforma Healthline piše da još uvek nema dokaza da će vam trepavice i obrve zaista porasti od njega.


Strunjaci su otkrili da ricinoleinska kiselina, hemijsko jedinjenje koje čini skoro 90% ricinusovog ulja, može pomoći da se zaustavi gubitak kose.

 

Strudija objavljena 2012. u medicinskom nedeljniku Science Translational Medicine otkrila je da je protein prostaglandin D2 prisutan u visokim nivoima kod muškaraca koji gube kosu i da je jedan od faktora koji sprečavaju njen ponovni rast.

 

Ricinusovo ulje se često preporučuje za brži rast dlake, ali još uvek nema naučnih dokaza da ono zaista deluje na taj način.
Ricinusovo ulje se često preporučuje za brži rast dlake, ali još uvek nema naučnih dokaza da ono zaista deluje na taj način.foto: Alexander Ruiz Acevedo, Shutterstock

Drugo istraživanje pokazalo je da ricinoleinska kiselina može pomoći u blokiranju prostaglandina D2, što bi moglo da ima za posledicu novi rast kose, ali je potrebno još studija.


Ono ima široku primenu u kozmetičkoj industriji jer ima hidratatno svojstvo, ali ne zapušava pore niti izaziva iritacije (osim kod ljudi koji su alergični na njega, što je redak slučaj).


Ukoliko niste alergični na ricinusovo ulje, svakako vredi probati ovaj trik, a veoma je važno da pazite da vam ono ne sklizne u oko. Ukoliko do toga dođe, obavezno ga temeljno isperite.


Kako biste bili sigurni da je za vas bezbedno da koristite ricinusovo ulje, 24 sata pre nanošenja na trepavice i obrve stavite malo ulja na kožu i ostavite da odstoji.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako influenserke imaju takve garderobere?

 

makonda-tracker