jasno je

5 super saveta maderoterapeutkinje za uklanjanje celulita: Ovo treba da znate ako želite da se rešite pomoranžine kore

0

Celulit je deformitet kože koji se stvara u površinskim slojevima, ali ne odmah ispod kože, već nekih 5 mm ispod nje. Upravo zbog toga je važno da se osim mazanja gelova, krema, ulja uradi i masaža kojom bi se taj celulit “razbio”.

SUPER SAVETI MADEROTERAPEUTKINJE
SUPER SAVETI MADEROTERAPEUTKINJE foto: Shutterstock / borevina

Jasmina Stanković, maserka i maderoterapeutkinja iz Ostružnice, daje savete koji mogu da pomognu ženama da bolje razumeju problem celulita s kojim se mnoge suočavaju, ali i da budu dovoljno upućene u to šta i kako funkcioniše ukoliko se odluče da “objave rat” celulitu.

 

Šta treba da znamo pre odlaska na maderoterapiju?

 

- Celulit je duboko ispod kože. Upravo zbog toga je veoma teško da ga žena ukloni sama. Potrebno je uraditi masažu kako bi se došlo do kapsula celulita. One se moraju razbiti na sitnije delove, kao kada biste zrno graška zdrobili, a potom se tako iz njega oslobađa masnoća koja je pomešana sa vodom, a onda se izbacuje iz našeg tela - objašnjava Jasmina.

Za stvaranje celulita zaslužni su najvećim delom hormoni, pa ne čudi što ga često imaju čak i one žene koje veoma vode računa o tome kako se hrane i redovno vežbaju.

 

- Ukoliko planirate da krenete na tretman maderoterapije najbolje je to uraditi dan nakon ciklusa, jer je tada nivo estrogena najniži - kaže ona i dodaje da je prilikom masaže najbolje koristiti ulje bršljana, kofein iz kafe, citrusi, limun, a najbolja je kombinacija ovih eteričnih ulja.

 

- Maderoterapija zahteva više ulja nego obična masaža, zato je njegov odabir jako važan.

MADEROTERAPIJOM SE POKREĆE LIMFA I TOPI CELULIT
MADEROTERAPIJOM SE POKREĆE LIMFA I TOPI CELULITfoto: Shutterstock / didesign021

Masažom regije koja je zahvaćena celulitom postižemo to da se kapsula celulita razbija na manje delove, a onda se masažom pokreće limfa i krvotok i putem mokraće se ta masnoća izbacuje iz našeg tela.

 

- Dok idete na maderoterapiju važno je takođe obratiti pažnju i na ishranu i životne navike. Najbolje je da se praktikuje šetnja, duga, intenzivna, jer se njom pokreće mišić, krvotok, ubrzava se metabolizam. Ne preporučuje se teretana niti jaki treninzi snage u tom periodu, jer će se tako celulit samo još jače vezati za mišić i biće ga teže ukloniti ga - objašnjava ona i dodaje:

CELULIT NIJE SAMO ESTETSKI PROBLEM, VEĆ I ZDRAVSTVENI
CELULIT NIJE SAMO ESTETSKI PROBLEM, VEĆ I ZDRAVSTVENIfoto: Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

- Voda i biljni čajevi, kukuruzna svila i njemu slični, odlična su pomoć prilikom izbacivanje masnoće koja se tokom masaže oslobodi. Hidratacija je veoma važna i zato je preporuka da se pije između 2 i 3l vode dnevno, a što više to bolje.

 

Jasmina je takođe objasnila da celulit nije samo estetski problem. U delovima kože na kojima se nalazi celulit značajno je smanjena cirkulacija. Takođe, kapsula celulita je prepuna toksina, pa nikako nije dobro čuvati ga u telu.

 

Oklagije kojima se radi maderoterapija su specijalno dizajnirane kako bi se njima prodrlo što dublje u kožu. Tako se radi duboka limfna drenaža, masnoća se gura ka bešici nakon čega napušta kroz mokraću naše telo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kako naša pevačica krije celulit

 

makonda-tracker