tajna zlata vredna

Kako ukloniti celulit ako nemate pare za odlazak u salon? Maderoterapeutkinja dala 3 SAVETA - ODMAH ih primenite

0

Leto je tu, vreme je za kupaće kostime, a vas muči celulit? Evo kako da ga se rešite bez odlaska na skupe tretmane

SUPER SAVETI ZA UKLANJANJE CELULITA BEZ ODLASKA U SALON
SUPER SAVETI ZA UKLANJANJE CELULITA BEZ ODLASKA U SALONfoto: Shutterstock

Celulit je noćna mora svake žene. Retke su srećnice koje se nikada s njim nisu susrele, a još ređe one koje mogu da kažu da ga uopšte nemaju.

 

Na hiljade pripadnica lepšeg pola suočavaju se sa ovim problemom, a mnoge su spremne da odvoje pozamašne sume novca kako bi ga se rešile uz pomoć stručnih lica - maderoterapeuta.

 

S jednom od njih, maderoterapeutkinjom Jasminom Stanković iz Ostružnice, razgovarali smo i mi i ona nam je otkrila mnogo toga o celulitu, o tome kako nastaje, kako se "leči", ali nam je otkrila je jednu veoma važnu stvar - kako ga se rešiti ukoliko nemate para za masažu.

- Celulit je deformitet kože. Nalazi se ispod tkiva, nastaje najčešće tokom puberteta, jer se tada pojačava rad estrogena, koji je najzaslužniji za nastanak celulita. Kod žena i muškaraca struktura mišića je drugačija, pa ga muškarci skoro uopšte nemaju, dok je kod žena često veoma izražen - kaže Jasmina i dodaje:

 

- Za nastanak celulita su najzaslužniji hormoni, čak mnogo više nego stil života i način ishrane, pa se tako celulit javlja i kod osoba koje su u odličnoj fizičkoj kondiciji i koje su veoma vitke. 

 

Maderoterapija u kombinaciji sa drugim tretmanima daje odlične rezultate kod uklanjanja celulita, ali postoje žene koje ne mogu da priušte sebi te tretmane.

MADEROTERAPIJA JE IDEALNA ZA UKLANJANJE CELULITA
MADEROTERAPIJA JE IDEALNA ZA UKLANJANJE CELULITAfoto: Shutterstock / Kamil Macniak

To ne znači da žene treba da se predaju i da sede i sažaljevaju sebe što imaju celulit, već treba da urade ono što mogu bez ijednog uloženog dinara.

 

Maderoterapeutkinja Jasmina Stanković daje tri super saveta za žene pomoću kojih će se donekle rešiti ružnog celulita, poboljšaće cirkulaciju i učiniće da im koža bude mekanija i lepša.

 

LAGANA ŠETNJA SAT VREMENA DNEVNO

 

- Ukoliko imate celulit i želite da ga se rešite prvo što treba da uradite jeste da se fizički aktivirate. Ipak, to ne znači da treba da idete u teretanu i radite teške vežbe sa tegovima ili jake kardio treninge. Baš nasuprot. Potrebno je da šetate. Sat vremena šetnje umerenog intenziteta će pokrenuti limfu i krvotok i samim tim će pokrenuti i topljenje celulita - objašnjava Jasmina.

 

ŠETNJA PODSTIČE CIRKULACIJU
ŠETNJA PODSTIČE CIRKULACIJUfoto: Shutterstock / Brocreative

UNOŠENJE DOSTA TEČNOSTI, NAROČITO VODE U ORGANIZAM

 

- Da biste izbacili masnoću iz tela potrebno je da unosite u organizam dovoljnu količinu tečnosti. Najbolje je unositi čistu vodu, ali takođe i čajevi poput kukuruzne svile pomažu u čišćenju organizma od toksina, izbacuju višak tečnosti, čiste creva... Limunada bez šećera je takođe odličan izbor - savetuje Jasmina.

 

MAZANJE KOŽE ULJEM BRŠLJENA I UMOTAVANJE U FOLIJU

 

- Uveče se istuširajte, namažite ulje od bršljena i umotajte se u običnu kuhinjsku streč foliju. Najbolje je ovo primeniti na butinama. Koža će se uspariti pod folijom i izaćiće višak vode. Takođe, ovo je odlično i za stomak - objašnjava Jasmina i dodaje:

 

- Nakon toga, ujutru, žene se osećaju manje naduveno, ne otiču im noge, laganije su, a koža je ishranjena i mnogo mekanija. 

 

CELULIT NIJE SAMO ESTETSKI PROBLEM, VEĆ I ZDRAVSTVENI
CELULIT NIJE SAMO ESTETSKI PROBLEM, VEĆ I ZDRAVSTVENIfoto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Celulit nije samo pojava koja je ruđna na oko, već mnogo više od toga. U njemu se nalaze otrovi, kojih se treba rešiti. Osim estetskog, celulit je i zdravstveni problem, jer deo prekriven celulitom često nije dovoljno prokrvljen i u tom delu kože cirkulacija je veoma loša. 

 

Upravo zbog toga se ženama savetuje da ga se reše što pre i što brže, same kod kuće, koliko je moguće ili uz pomoć stručnih lica, maderoterapeuta, koji svojim znanjem i čuvenim drvenim oklagijama čine čuda za žensku lepotu, ali i zdravlje.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

makonda-tracker