savet stručnjaka

Kako da LETO dočekamo BEZ CELULITA? Doktorka nam je otkrila 4 načina da se rešimo narandžine kore i zablistamo na plaži

0

Mnoge dame zanima koji je najbolji način da se pred leto ukloni celulit, a mi smo na tu temu popričali sa dermatologom. 

Kako da leto dočekamo bez celulita?
Kako da leto dočekamo bez celulita? foto: Maridav Shutterstock

Dolazak leta mnoge raduje pošto sa njim dolazi lepše i toplije vreme, što sa sobom povlači odlaske more, bazene, sunčanje i druge radosti ovog godišnjeg doba.

 

Opet, stručnjaci napominju, ono sa sobom donosi i neke stvari na koje moramo obratiti pažnju više nego tokom preostalog dela godine, a to je na prvom mestu koža.

 

Naš najveći organ je tada znatno više izložen suncu, zbog čega je neophodno obratiti više pažnje na moguće posledice UV zračenja.

 

To se odnosi i na ono što se nalazi na našoj koži, poput keratoza i mladeža, pošto ako sa na njima dese određene promene onda moramo reagovati veoma, veoma brzo.

 

Kao prevencija od posledica UV zračenja se koriste različiti preparati za zaštitu, između ostalih i čokolada, kao i neke druge namirnice koje mnogi obožavaju, o čemu smo već pisali ranije.

 

A kada se govori o koži, neizostavno je spomenuti nešto sasvim prirodno, što imamo svi, ali bismo radije da ga se rešimo. Da, pogodili ste - govorimo o celulitu.

 

Dermatolog nam je otkrio koji su najčešći načini za uklanjanje celulita pred leto
Dermatolog nam je otkrio koji su najčešći načini za uklanjanje celulita pred leto foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Naša dermatološkinja doktorka Gorana Isailović priča za Glossy koji su sve načini da žene dočekaju leto bez celulita.

 

- I celulit je jedan od problema u letnjim mesecima, pošto tada postaje vidljiv. Često se koriste limfna drenaža, unosi oralno kolagen sa vitaminom C i primenjuju lokalni preparati na bazi kofeina, bršljana, tiomukaze - kaže doktorka Isailović za Glossy.

 

Uz sve to, borba se celulitom se može i pojačati i sa različitim tretmanima.

 

- Drenaža i preparati se često kombinuju sa aparaturnim tretmanima kao sto su laseri, bioptron, ultrazvučna masaža, maderoterapija, elektromišićna stimulacija - navodi Gorana Isailović i dodaje da bi tokom leta trebalo voditi računa i o koži stopala i malo više osloboditi stopala iz patika koje su najvećim delom odgovorne za pojavu gljvica i bolesti zvane atletsko stopalo.

 

 

makonda-tracker