Make-up artista Marko Nikolić odgovorio je na Vaša pitanja

0
Pročitajte odgovore na pitanja koja ste postavljali šminkeru Marku Nikoliću.

Story.rs: Izrazita sam crnka koja boja senke mi najbolje priliči?
Dora

Marko Nikolić: Pokusaj da izbegneš tamne da ne bi ceo utisak bio previse dark, unesi neku svežinu, najbolje je da uz senke obavezno koristiš rumenilo jer će ono dati svežinu licu,sva ona koja imaju crvenkasti podton su idealna

Story.rs:Imam plave oči i plavu kosu, malo oblije lice, koje bi mi boje pristajale? 
Sunshine

Marko Nikolić: Ukoliko si svetle puti možeš koristiti sve boje samo izbegavaj  tamne tonove pogotovo ne crnu, izgledaćeš grubo i oštro…idealne su pastelne boje.

Story.rs: Koje nijanse će biti aktuelne u letnjoj sezoni?

Marko Nikolić: Sve pastelne nijanse dolaze u obzir imajte na umu da kako koža tamni tako i boja treba da bude intenzivnija da bi se istakla

Story.rs: Koja je razlika između podloge i tečnog pudera?

Marko Nikolić: Podloga ili baza je praktično sloj koji je tu da poveže vašu kožu i puder samim tim održi duže puder na vašem licu i da dodatnu zaštitu koži.

Story.rs: Pozdrav! Da li možete da mi odate tajnu kako da sama uradim ‘smokey eyes’?
Veverica

Marko Nikolić: Počni od toga da ucrtaš crnom olovkom liniju unutar donjeg kapka oka i polako od korena trepavica senči ka spolja, uvek je lakše dodavati nego skidati tako da obrati pažnju da ne uzimaš previše senke za početak bitno je da intenzitet boje opada kako se udaljavas od oka i da se ne vidi jasan prelaz između boja

Story.rs: Poštovani Marko, zanima me šta se prvo nanosi na kožu, korektor ili puder?
Lela

Marko Nikolić:
Nema definitivnog pravila, ja praktikujem da isteniram lice i dodam korektor samo tamo gde je neophodan ukoliko je neophodan, ukoliko dodate korektor pre pudera svakako ćete pokrivati veću površinu i moraćete da budete vešti da puder koji nanosite preko ne razmaže korektor i da izbegnete da ga neutralizujete na taj način.

Story.rs: Kako da najefektnije istaknem oči kada se šminkam?
Maja

Marko Nikolić: Maskara je ta koja da očima akcenat a da se ne pretera i lajner može da bude sasvim dobra mera.

Story.rs: Imam kombinovanu kožu, i koristim tečni puder. Posle određenog vremena, koža izgubi svoj mat izgled. Kako da se rešim tog sjaja?
Ana

Marko Nikolić: Najlakše je da puderom matirate samo T zonu ili odstranite višak specijalnim papirićima za tu namenu

Story.rs: Koliko šteti koži lica konstantno nošenje šminke? Šta preporučujete kao najbolje sredstvo za skidanje šminke?
Sara

Marko Nikolić: Ukoliko koristite kvalitetne proizvode svakodnevno šminkanje ukoliko nije scensko neće štetiti koži, isti je slučaj i sa prozivodima za uklanjanje šminke,naravno da oni bez alkohola najmanje iritiraju i ne isušuju kožu, sve što je na prirodnoj bazi ili na bazi minerala je idealna kozmetika. 

Story.rs: Kako da postignem efekat dugačkih trepavica? Da li bih smela sama da stavljam veštačke trepavice i koliki rizik predstavlja to za oko, zbog lepka?
Dragana

Marko Nikolić: Ukoliko si pažljiva i ne staviš previše lepka ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema, najbolje je da trepavicu ne stavljaš celu već od polovine oka ka spolja, ionako je nanosiš na liniju iznad trepavica pa će same trepavice praviti zaštitu da lepak ne dođe u dodir sa okom.

makonda-tracker