nega lica

Bez iglica i POTPUNO BESPLATNO: Trik za produžavanje mladolikog izgleda koji poznate lepotice obožavaju

0

Kreme i razni kozmetički proizvodi nam mogu pomoći u održavanju kože lice, međutim ono što će zaista učiniti da izgledamo mlađe jeste joga lica.

Joga za lice će vam pomoći da ostanete mladi
Joga za lice će vam pomoći da ostanete mladifoto: Max4e Photo / Shutterstock

Joga lica je niz vežbi i masaža koje su namenjene iskljućivo za lice, vrat i dekolte. Masiranjem ovih područja mišići se zatežu i to sprečava kožu da formira nove bore i pruža joj mladalački sjaj. 

 

Mnoge poznate ličnosti pribegavaju ovoj metodi, postoje čak i stručnjaci za jogu lica i jedna od njih je Koko Hajaši koja je jednom prilikom radila sa Kardašijanovima. Poznato je da njeni treninzi traju po 50 minuta i koštaju nešto manje od 400 dolara. 

 

Kako joga za lice funkcioniše i koje su njene prednosti?

 

Dermatolog i kvalifikovani instruktor joge za lice, doktorka Ejmi. B. Levis objašnjava kako se ovom metodo pogađaju jedan od 57 mišića na licu, ili grupu određenih mišića. 

 

— „Što više ponavljate određene vežbe joge za lice, više ćete primetiti da mišići i koža počinju da se zatežu“ — rekla je doktorka Levis.

 

Vežbe za lice mogu pomoći i kod asimetrije lica, masažom se zatežu mišići i time se ispravljaju nepravilnosti. 

 

Ako neko može da nas ubedi da probamo ove vežbe, to je Megan Markl. Kako kaže, svoju zahvalnost duguje britanskom ekspertu za lice Nikoli Džosu sa kojim radi masaže lica već dugi niz godina. 

 

Međutim, pored stručne pomoći, Megan voli i sama da improvizuje ove vežbe u privatnosti svog kupatila.

 

Četiri vežbe koje možete sami probati

 

1. Sovapomoću palca i kažiprsta formirajte oblik slova C na obe ruke. Kažiprst naslonite iznad obreve, paralelno sa njima, a palac spustite na obraz. Povlačite kažiprst prema obrvi dok ih istovremeno podižete i širite oči. Pređite tri puta pa zatim zadržite ovu pozu 10 sekudni i ponovite postupak. Na ovaj način zatežete kožu i mišiće čela i sprečavate nastanak bora. 

 

Sova vežba
Sova vežbafoto: dekazigzag / Shutterstock

 

2. Kružite oko očiju - prislonite srednji prst na kraj obrve, zatim nežno tapkajte prateći liniju obrva i spustite se na predeo ispod oka laganim tapkajućim pokretima. Pređite na unutrašni deo oka i napravite pun krug u suprotnom smeru. Ovo će pomoći u sprečavanju sitnih okoloočnih bora. Zatim kažiprtom nežno povlačite kožu od nosa prema kraju oka. Ovo će pomoći da sva nadutost u tom predelu splasne.

 

Kruženje oko očiju
Kruženje oko očiju foto: Pixel-Shot / Sutterstock

 

3. Labudov vrat - počnite tako što ćete se ispraviti i gledati pravo ispred sebe. Okrenite glavu na desnu strnu tako da vam brada bude u ravni sa ramenom i onda nežno zabacite glavu pozadi. Držite položaj 6-8 sekundi, vratite glavu u prvobitni položaj,  pa ponovite postupak na levoj strani. Sve ponovite tri puta. Ovo će podići i zategnuti vaše vratne mišiće

 

1. slika žirafa veba, 2. slika labudov vrat vežba
1. slika žirafa veba, 2. slika labudov vrat vežbafoto: NattyBlissful / Shutterstock

 

4. Žirafa - ispravite se i gledajte pravo, naslonite vrhove prstiju na vrh vrata i lagano ih vucite prema dole dok zabacujete glavu nazad. Vratite glavu u prvobitan položaj i ponovite dva puta. Razvucite usta u osmeh najvišešto možete (usta neka budu zatvorena, nemojte pokazivati zube). Stavite prste na ključne kosti i malo podignite bradu a zatim krajeve usana savijte ka dole. Dišite duboko, ovo će otklonit svu tenziju koju osećate u vratu.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

BONUS VIDEO

Joga vežbe za bolji san

 

 

 

 

 

makonda-tracker