i štedi i vredi

Kako da napravite prirodni balzam za usne? Potrebna su samo 3 sastojka i manje od 5 minuta vremena

0

Ne bacajte pare na preskupa labela i masti za usne, već napravite svoj prirodni balzam koji će vam trajati cele zime 

Prirodni balzam za usne od 3 sastojka
Prirodni balzam za usne od 3 sastojka foto: Shutterstock / Africa Studio

Kako polako dolaze jesenji dani, a s njima i hladno vetrovito vreme, mnoge žene odmah razišljaju o tome da treba da idu u nabavku. Prvenstveno, potrebna su nam labela i mazalice za usne, jer su one uvek izložene negativnom uticajima spoljne sredine. 

 

Ipak, cene po parfimerijama ni malo  nisu niske, a mnogi kozmetički proizvodi u sebi imaju mnogo veštačkih sastojaka, koji donose više štete nego koristi osteljivoj koži usana.

 

I što je još gore, čine da budete gotovo zavisni od njih. Čim prestanete da ih mažete usne postaju suve i pucaju i ulazite u krug iz kojeg je teško izaći sve do proleća.

 

Ipak, ne treba da se zbog toga brinete, jer smo za vas pronašli savršen recept za prirodni balzam za usne, koji se brzo pravi, a zdrav je i ima blagotvorno dejtstvo na zdravlje vaših usana .

 

 

Potrebno je:

 

  • 30 g pčelinjeg voska u granulama
  • 100 g kokosovog ulja
  • 10 g meda

 

Prirodni balzam za usne
Prirodni balzam za usne foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

U posudu za kuvanje na pari stavite vosak kratko da se otopi, pa dodajte kokosovo ulje i sklonite sa vatre. Zatim kad se malo prohladi dodajte med i izmešajte. 

 

Dobijenu smesu stavite u male plastične posude ili u neku veću, ali koju možete poneti sa sobom u torbi. Ova količina balzama je dovoljna za celu zimu, ne samo za vas, već i za sve članove vaše porodice.

 

Bonus video:

 

kako povećati usne šminkom?

 

 

 

makonda-tracker