bez muke

Kako SKINUTI GEL LAK kod kuće? 5 koraka da ponovo imate prirodne nokte bez oštećenja i odlaska na manikir

0

Gel lak se može skinuti i bez odlaska u salon, a ovako će vam nokti ostati lepi i bez oštećenja 

foto: myboys.me, Shutterstock
foto: myboys.me, Shutterstock

Gel lak je postao trend u poslednjih nekoliko godina. Žene ga obožavaju, jer je praktičan, a s njim nokti uvek izgledaju uredno i trendi. 

 

Ipak, kao i sve i gel lak ima svoje nedostatke. Osim što delimično oštećuje nokatnu ploču, gel lak zahteva odlazak kod manikira. Ukoliko pak nemate vremena, ne možete da zakažete odlazak ili je nešto treće u pitanju ne brinite.

 

Donosimo vam trik kako da gel lak skinete sa noktiju i bez odlaska u salon, u udobnosti svog doma i da ih tom prilikom ne oštetite.

 

 

Kako se skida trajni lak? Bitno je da ispratite 5 koraka

 

1. korak: Uzmite turpiju i laganim pokretima skinite samo početni sloj. Oblikujte nokat u željeni oblik.

 

2. korak: Potrebno je da kožu oko nokta zaštitite uljem ili kremom, da se ne ošteti. Aceton neće delovati štetno na nokte, ali zanoktice su dosta osetljive pa ih stoga morate pažljivo zaštititi.

 

Evo kako da kod kuće uklonite trajni gel lak
Evo kako da kod kuće uklonite trajni gel lak foto: Photosampler / Alamy / Alamy / Profimedia

 

3. korak: Uzmite tufer i natopite ga u aceton. Koristite pravi aceton, ne onaj na uljanoj bazi. Vaticu natopljenu acetonom stavite na svaki nokat i zatim nokat omotajte folijom.

 

4.korak: Skinite tufere i drvenim ili metalnim štapićem odstranite ostatke gela. Uzmite turpiju za poliranje noktiju i isturpijajte ih da dobijete lep sjaj. 

 

5. korak: Nokte namažite uljem za negu ili kremom i ostavite da se osuši. Posle nekoliko sati spremni su za novo mazanje običnim lakom ili jednostavno bezbojnim premazom koji će učiniti da sijaju i da se ne krzaju. 

 

Bonus video:

 

Kako izgledaju anđeoski nokti? 

 

 

makonda-tracker