ZAVIDE JOJ MNOGI

Neverovatno, pa to može svaka žena: Zahvaljujući JEDNOJ NAVICI Šeron Stoun je ponela titulu "VEČNE LEPOTICE"

0

Iako gazi sedmu deceniju Šeron Stoun i dalje važi za jednu od najlepših i najprivlačnijih žena 

foto: EPA / SEBASTIEN NOGIER
foto: EPA / SEBASTIEN NOGIER

Jedna od najlepših žena sveta, Šeron Stoun godinama je simbol lepote, ženstvenosti i prefinjenosti. Uprkos tome što je veoma poznata ona nema problem s tim što stari.

 

U više navrata je govorila da ne želi da bude okarakterisana kao "vanvremenska lepotica", već da je po njenom mišljenju lepota onakva kakva treba da bude u svakom periodu života.

 

- Ta ideja da je biti mlad jedina stvar koja je lepa ili privlačna jednostavno nije istinita. Ne želim da budem ‘večna lepotica’. Želim da budem žena koja je najbolja što može da bude u svojim godinama - rekla je svojevremeno.

 

 

Ona je jedna od retkih glumica koje su pobornici prirodne lepote i koje sve što imaju na sebi duguju majci prirodi i adekvatnoj nezi duha i tela.

 

Iako su svi verovali da ona ima neke tajne rituale, hiljade kremica protiv bora i tome slično, ostali su u neverici koliko je zapravo njena jutarnja rutina nege lica jednostavna. Ona dan započinje samo osnovnom negom - umivanjem i pranjem zuba.

 

Za nju je veoma važna ona rutina koju obavlja pred spavanje i sastoji se od adekvatne hidratacije kože. Za nju je to osnovna nega, a u tu svrhu već decenijama koristi kremu koju joj je majka preporučila kada je imala samo 12 godina i podsticala ju je da je koristi dva puta dnevno.

 

Šeron Stoun i u sedmoj deceniji izgleda fantastično
Šeron Stoun i u sedmoj deceniji izgleda fantastičnofoto: Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

- Rekla mi je da stavljam ovo ujutro i uveče i da ću joj biti zahvalna do kraja života, i ja joj još uvek zahvaljujem, 50 godina kasnije. Zbog toga moja koža izgleda dobro - otkrila je jednom prilikom glumica.

 

Piling je takođe važan deo njene rutine, kojim postiže efekat čiste i zdrave kože.

 

- Mislim da je važno redovno "ribati" kožu. Verujem u jednostavnost stvari. Samo dobro očistite lice toplom vodom i dobrim pilingom -  pričala je ranije.

 

Ovako Šeron Stoun održava svoje lice već 50 godina
Ovako Šeron Stoun održava svoje lice već 50 godina foto: Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Ono što je mnoge iznenadilo, a tiče se nege njene kose jeste njeno priznanje da kosu pere jednom ili dva puta nedeljno, čime joj omogućava da zadrži svoja prirodna ulja i ostane nahranjena.

 

Takođe, veruje u promenu proizvoda za negu kose i drži se najmanje četiri različita brenda. Glumica uvek ističe da lepota pre svega dolazi iznutra i zato pazi šta unosi u svoje telo - izbegava prerađenu hranu, gazirana pića i kofein.

 

Još od mladih dana Šeron Stoun praktikuje fizičku aktivnost, a obožava pilates, kružne treninge i ples.

 

 

makonda-tracker