efikasno je

Za hidriranu, elastičnu kožu i mladalački izgled: Napravite domaću kremu za lice od 5 sastojaka koje imate kod kuće

0

Nega lica je jako bitna, a važno je znati da je neophodno početi na vreme, još u najranijem dobu, kako bismo zadržali lepu kožu i u kasnijim godinama.

foto: AllaSaa/Shutterstock
foto: AllaSaa/Shutterstock

Postoje brojni preparati za negu kože lica, a sve manje obraćamo pažnju na njihov sastav i mislimo da je najskuplje uvek i najbolje. Lepo lice je značajno iz više razloga, a jedan od njih je svakako i samopouzdanje.

 

Sigurno ste se pitali nekad kako smo živeli u prošlosti dok nisu postojali svi preparati i hemijski proizvodi, a čini se da je koža lica naših baka bila isto lepa kao i naša nakon bezbroj tretmana.

U kući imamo sastojke za koje ni ne znamo šta sve mogu da nam učine, a još kad ih pomešamo sa nekim vitaminom, dobićemo savršenu domaću kremu za lice protiv starenja, koja je i jeftina, a što je najvažnije, efikasna.

 

Sastojci:

 

  • Četvrtina šolje bademovog ulja
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike pčelinjeg voska
  • Pola kašičice ulja vitamina E
  • 1 kašika ši putera
  • Eterična ulja po izboru

 

Priprema:

 

Sve sastojke stavite u staklenu teglu, a šerpu sa malo vode stavite da provri i u nju spustite teglu bez poklopca i ostavite da stoji dok se sastojci ne istope, uz povremeno mešanje. Kada se sve sjedini, sipajte u malu staklenu teglu i čekajte da se stvrdne na sobnoj temperaturi, pa nakon toga zatvorite i čuvajte na hladnom mestu. Kremu nanosite ujutru i uveče nakon umivanja.

 

Napravljena po ovim merama, količina kreme će vam biti dovoljna za naredna tri meseca.

 

makonda-tracker