prirodna i prelepa

Bjuti rutina španske kraljice Letisije: Uradite ove 3 stvari i šminka vam više skoro uopšte neće trebati

1

Španska kraljica Letisija nikada na svoje lice ne nanosi mnogo šminke, a uvek izgleda fantastično. Mnoge žene se pitaju u čemu je tajna njenog blistavog tena.

foto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia
foto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

Iako se ne može sa sigurnošću reći kako španksa kraljica zaista neguje svoje lice stručnjak za negu kože je podelio savete o tome kako svaka žena može da ima mladalački sjaj kože poput same kraljice Letisije.

 

Mimi Luzon, specijalista za negu kože, prokomentarisala je bjuti rutinu španske kraljice Leticije (49) koja joj daje taj prirodan, blistav ten i mladalački izgled kože.

 

 

- Glavna stvar koja se primećuje na koži kraljice Letisije je to koliko je sjajna, blistava i mladalačka - rekla je ona.

 

- Debeljuškasta, sjajna koža postiže se korišćenjem ciljane nege kože koja pomaže da se koža izleči iznutra ka spolja, kako bi se smanjili znaci starenja - savetuje Mimi.

 

Ona je napomenula da postoji jedan trik koji i sami možete kod kuće da sprovedete ako želite da imate kožu poput kraljice Letisije. U pitanju je masaža lica, jer ona podstiče cirkulaciju i čini da koža bude mekana i zdrava.

 

1 / 21 Foto: EPA-EFE/Toni Albir

 

- Masaže lica, koje se preferiraju noću, zatežu kožu i pomažu proizvodima da se bolje upijaju - objasnila je Mimi.

 

Mimi kaže da je za negu kože važno koristiti kvalitetne preparate i one koji u svom sastavu imaju mešavinu kiselina za lice, kao što su mlečna kiselina i glikolna kiselina za piling, i hijaluronska kiselina za regeneraciju i hidrataciju.

 

Ova kombinacija će pomoći da se poboljša tekstura kože i daće joj sjaj, baš onakav kakav ima kraljica Letisija.

 

 

- Tretiranje kože iznutra je ključ za glatku, blistavu kožu kraljice Letisije - dodala je ona.

 

Navike kao što je uravnotežena ishrana koja uključuje sve vitamine - posebno vitamine A, C i D - će pomoći da se poveća proizvodnja kolagena u koži.

 

Vitamini su neophodni za blistavo lice i takođe pomažu da se održi elastičnost kože, što dovodi do pune kože i smanjenog izgleda bora.

 

Kraljica Leticija
foto: R.SMITH / Sipa Press / Profimedia

 

Osim svega ovog postoji još jedna stvar koja utiče na to kako naša koža izgleda, a to je uravnotežen i pozitivan način razmišljanja. On mnogo pomaže da se minimiziraju uobičajene napetosti na licu koje mogu dovesti do bora i blokada.

 

Redovno vežbanje pomoći će koži da zablista tako što će poboljšati cirkulaciju krvi, a samim tim i kiseonika i hranljivih materija u koži. Time se stvara i kolagen, ali i nove ćelije kože.

 

Dakle, redovna nega, korišćenje kvalitetnih preparata, masaža lica i zdrav način života mogu da nam pomognu da na duge staze zadržimo zdrav i lep izgled kože. 

 

 

 

makonda-tracker