MALI TRIKOVI

Majka Goldi Hon joj je otkrila tajne besprekornog TENA: Nega lica zbog lepa Kejt Hadson ne stari

1

Najvažnije je da kožu čuvate od isušivanja i invazivnih tretmana, a glumica otkriva šta je njoj najviše pomoglo da izgleda mladoliko nakon četrdesete.

foto: GHOST, Profimedia
foto: GHOST, Profimedia

Poznata američka glumica Kejt Hadson može se pohvaliti besprekornim izgledom u petoj deceniji, a pored genetike i pravilnog načina ishrane koji isključuje slatkiše, grickalice, industrijske sokove i brzu hranu, može zahvaliti svojoj majci Goldi Hon koja joj je od tinejdžerskih dana davala fantastične savete za negu kože, koja se bazira na organskim proizvodima.

 

Iako je veoma mlada stala pred veliko platno, gde je bila prinuđena da mesecima bude pod jakom scenskom šminkom, sa samo 20 godina šminkerka sa seta joj otkrila jedan trik za besprekoran ten.

 

Trebalo bi da prestaneš da čistiš lice ujutru. Možda je to ono što uzrokuje nečistoće i bubuljice na licu — rekla je Kejt jednom prilikom medijima i dodala:

 

Kejt Hadson
foto: Profimedia

Od tada se toga držim. Dakle, ne treba vam nužno sredstvo za čišćenje ili drugi proizvodi za čišćenje kako biste ujutru oprali lice - dovoljna je obična voda. Mislila sam da kako starimo, koža može podneti više, ali nije tako. Moja koža je vrlo osetljiva. Što manje proizvoda koristim, to bolje — istakla je glumica.

 

S obzirom na to da joj je majka čuvena glumica Goldi Hon, koja je decenije provela pre ekranima i objektivom, naućila ju je da nikada kožu ne tretira jakim, kozmetičkim proizvodima punih parabena, alkohola i sulfata, jer će dodatno isušiti kožu lica, već da koristi nežne emulizije na bazi Aloe vere i pantenola.

 

Trik kojima se i danas obe služe, naročito zimi jeste da koriste sveže ceđeno maslinovo ulje za masiranje lica, umesto teškiH maski, a nakon ručne  drenaže lica, umiju se malkom vodom i nanesu serum sa vitaminom c.

 

Goldi od davnih osamdesetih godina svakog leta boravi na ostrvima bajkovite Grčke, te je od tamošnjih žena čula koliko je ogransko maslinovo ulje blagotvorno za zdravlje kože i usporavanje procesa starenja. Ovog trika čitavog života se pridržavala i glumačka diva Sofija Loren.

 

Goldi Hon
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

makonda-tracker