isprobajte

NEGA NA PRIRODAN NAČIN: Evo kojim VOĆEM možete uspešno zameniti upotrebu dezodoransa

0

Ukoliko želite da zamenite dezodorans prirodnim sredstvom za negu, evo koju voćku treba da potražite

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Većina nas koristi dezodorans kao deo svakodnevne rutine, ali često možemo čuti kritikovanje njegovih sastojaka. Različite negativne strane raznih vrsta stikova, proizvoda u spreju ili roll-on proizvoda dovele su do toga da se mnogi okrenu alternativnoj nezi.

 

PROČITAJTE JOŠ I: 

ŠTITI OD PREHLADE, UMIRUJE ŽELUDAC: Osvežavajuća LIMETADA biće vam OMILJENO piće, ali i OJAČAĆE IMUNITET

 

Prirodna sredstva i te kako mogu poslužiti kao alternativni načini za negu lica tela, a kada je u pitanju domaća zamena za dezodorans, možda niste znali da vam baš ova voćka može poslužiti. Naime, u pitanju je limeta!

 

Kako funkcioniše?

 

Isecite limetu na pola i nanesite sok limete na pazuhe. Pazite da to ne činite naokn brijanja, a idealno je da ste se prethodno istuširali. Možete naneti sok na vatu ili tufer.

 

O čemu je reč?

 

Limeta ima svež miris, neutrališe neprijatne mirise i sadrži kiselinu koja menja pH vrednosti kože i bakterije se teže mogu nastaniti na njoj. Kako sok limete ima antibakterijska svojstva, rešava se izazivača neprijatnog mirisa.

 

Ipak, svakako vodite računa, jer ako se budete izlagali jakom sunce, možete imati reakciju u vidu osipa koji šteti koži. Zbog toga je limeta možda bolji saveznik kao alternativa dezodoransu u hladnijim danima!

 

 

 


 

makonda-tracker