Da li ste skloni pegama i flekama? Testirajte se

0
Čak dve trećine žena navode da su tamne fleke na licu jedan od njihovih najvećih kozmetičkih problema na koži.

Ove tamne mrlje izazvane su starenjem kože, hormonskim promenama i preteranim izlaganjem suncu, pa se najčešće i javljaju upravo na delovima tela koji su stalno izloženi suncu: na licu, rukama i dekolteu.

Evo malog testa za vas, da vidite da li ste izloženi opasnosti od stvaranja fleka:

- Da li ste bili (ili ste sada) trudni ili uzimate kontraceptivne pilule?

- Da li ste dugotrajno izloženi suncu tokom najmanje dve nedelje godišnje?

- Imali ste crvenilo od sunca na koži lica?

- Vaš ten je veoma svetao ili veoma taman?

- Približavate se menopauzi i želite da zadržite ujednačen ten bez fleka?

Ako ste na makar jedno od ovih pitanja odgovorili sa da, trebalo bi da već ovog leta preduzmete korake za zaštitu od sunca i da primenjujete selektivne preparate protiv hiperpigmentacija.

Novost iz Darphin laboratorija je novi Selectiv Mela System borbe protiv tamnih fleka i neujednačene boje kože, zasnovan na biotehnolopkim sastojcima (ekstrakt gljive Trametes koji razlaže melanin) i odabranih biljnih ekstrakata (gencijana).

Inkorporiran u svilenkastu emulziju novog Darphin preparata Melaperfect, uz vitamin C, ekstrakt bele breze i glukozamin, Selective Mela System smanjujevidljivost tamnih mrlja, razgrađuje melanin na površini kože i smanjuje opasnost od stvaranja novih fleka.

Prema kliničkim istraživanjima, smanjen je intenzitet boje i veličina tamnih fleka  nakon četiri nedelje primene Melaperfecta, a nakon osam nedelja one su umanjene za 50 odsto.

Kao i svi Darphin preparati i ovaj je mirisan i ostavlja svilen trag na koži, a laka tekstura i ciljano dejstvo ga preporučuju kao idealan letnji praparat za svaku kožu.

Preporučena cena Melaperfecta u apotekama je 8.000 din.

makonda-tracker