modna fantazija

Stil aristokratkinja! 6 saveta kako da iskopirate najbolje obučene Engleskinje ove jeseni

0

Engleskinje imaju modne tehnike koje ih čine jednim od najbolje obučenih žena na svetu, a mogu se iskopirati.

Kako se obući tako da izgledate moćno i skupo? Pitajte Engleskinje!
Kako se obući tako da izgledate moćno i skupo? Pitajte Engleskinje!foto: Friends Stock/Shutterstock

Engleskinje decenijama samouvereno drže titulu jednih od najbolje obučenih devojaka na planeti, pa je mnogo puta pisano o „engleskom stilu“, načinima da se nosite kostime u duhu princeze Dajane...

 

Ipak, Engleskinje imaju važne tehnike koje koriste da uvek izgledaju elegantno i kraljevski uzdržano.

 

Ljubav prema odelima

 

Ljubav prema odelima je večna! Gornji deo može biti uklopljeni sako, prsluk ili korset, kao što nosi Nikola Pelc-Bekam, ikona baš tog „engleskog stila“. Braon, pesak, bela i crna su idealne nijanse. Ostalo je samo da odelo upotpunite vunenim kaputom i jednostavnim nakitom!

 

 

Udobne stvari

 

Vreme u Engleskoj je promenljivo i nepredvidivo. Stanovnice Londona za taj slučaj imaju tehniku stajlinga koja će nam dobro doći u narednim mesecima. Izvadite sve udobne i tople stvari iz svog ormara, dolčevite sa visokim izrezom i pletene džempere,  ili obratite pažnju na omiljenu stvar Rouzi Hantington Vajtli: kardigan

 

Rouzi Hantington Vajtli je jedna od najbolje običenih Britanki na svetu
Rouzi Hantington Vajtli je jedna od najbolje običenih Britanki na svetufoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

Slip haljline

 

Kada se govori o haljinama koje nose aristokratkinje, misli se na korsete, visok struk i četvrtaste izreze – sve u duhu serije „Bridžerton”. Ali ipak, ovo nije 19. vek, a sada je engleski stil postao suzdržaniji: minimalistički dizajn, neutralne nijanse, elegantne i jednostavne siluete.

 

Engleskinje se oslanjaju na elegantne slip haljine, pletene haljine i maksi-suknje u kombinaciji sa uklopljenim gornjim delom. Stilska tehnika naglašava struk i pravilno postavlja akcente.

 

 

Pažnja je na detaljima

 

Pravi engleski stil = minimalizam i sažetost. Izaberite tašnu za nijansu tamniju od vaše odeće ili moćne sandale. Na ovaj način možete nadoknaditi minimalizam odeće, kao što to čine prave aristokrate. Takođe, tu je i...

 

Minimalizam u izboru nakita

 

Engleskinje su ubeđene da minimalizam uvek izgleda statusno i teško je ne složiti se sa njima. U svakodnevnom izgledu prave dame posvećuju dužnu pažnju detaljima, posebno nakitu. I znaju da ih biraju kao niko drugi! Najvažnije je pravilo „Manje je više“. Ipak, možete nekad i "podići na viši nivo" minimalistički stajling uz nekoliko nanizanih narukvica ili prstenova ili glomazne minđuše.

 

Glomazne naočare za sunce su trendi i na zimu
Glomazne naočare za sunce su trendi i na zimufoto: Pinterest / Printscreen / Ольга Токарева

 

Naočare za sunce svuda i uvek

 

Engleska nema previše sunčanih dana i zato aristokratkinje same postavljaju raspoloženje. Nose naočare za sunce čak i po najhladnijem vremenu, uparene sa bundom i čizmama. A ko ne bi voleo tako moderan potez? Na kraju krajeva, tamne naočare nisu samo zaštita od ultraljubičastog zračenja, već i stvaranje sofisticirane slike. Najmoderniji od okvira u novoj sezoni su masivni! Takvi okviri su povezani sa „tihim luksuzom“, minimalizmom i old money estetikom, koju mnogi vole. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Poznati srpski kreator prokomentarisao stil naših estradnih zvezda

 

makonda-tracker