zdravo, osamdesete!

Viktorija Bekam se kune u njih, a nose se na milion način: Matea Milosavljević ima helanke koje su zaludele influenserke

0

Ili ih obožavate ili ne možete da ih gledate, nema između! Helanke sa lastišem preko stopala postale su pravi hit krajem 2023. godine, izgleda da će se ovaj trend preneti i u 2024. godinu.

Matea Milosavljević na premijeri filma 'Nedelja'
Matea Milosavljević na premijeri filma "Nedelja"foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Matea Milosavljević, koju smo gledali u seriji "Igra sudbine" pojavila se pre nekoliko dana na premijeri filma "Nedelja" u vrlo šik izdanju.

 

U kombinaciji sa predimenzioniranim sivim kaputom i mokasinama s platformom i visokom blok-štiklom, ona je ponela pomalo zaboravljeni komad – helanke sa lastišom preko stopala.

 

Time je ovaj komad odeće je dobio sasvim novi, elegantniji izgled.

 

Matea Milosavljević u šik izdanju na premijeri filma 'Nedelja'
Matea Milosavljević u šik izdanju na premijeri filma "Nedelja"foto: Antonio Ahel/ATAImages

Helanke s trakom se vraćaju!

 

Kao što im samo ime kaže – helanke sa lastišom preko stopala – uske su, ženstvene, elastične pantalone sa interesantnim detaljem. Prvobitno su ih nosili jahači, a interesantan lastiš koji se proteže preko stopala služio je da spreči da se donji deo odeće izvuče iz čizme.

 

Počele su da se nose 1920. kada su žene prestale bočno da jašu konje. Trend se preneo na ski-opremu, pa su ove interesantne helanke bile nošene od strane muškaraca i žena tokom šezdesetih u okviru opreme za skijanje i sportove na snegu.

 

 

Konačno, osamdesetih postaju deo regularnog garderobera i žene svih uzrasta počinju da ih nose.

Ove helanke su uočene na modnoj dizajnerki Viktoriji Bekam 2022. godine, i moglo se reći da se Viktorija "u njih kune" jer ih je potom nosila u više prilika.

 

Viktorija Bekam pretvorila je ovaj model helanki u svoj zaštitni znak
Viktorija Bekam pretvorila je ovaj model helanki u svoj zaštitni znakfoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nakon toga mnoge poznate ličnosti su počele da ih uklapaju u svoje stajlinge. U kombinaciji sa štiklama, patikama, cipelama, ovaj interesantni komad može da se nosi preko obuće, a može i da se uvuče u istu. 

 

Kombinovan je često kako uz sportske varijante tako i uz sako i košulje. Reklo bi se da stvarno ne postoji granica stilizovanja za ove helanke.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO 

Viktorija Bekam u prelepom autfitu.

 

 

makonda-tracker