doček nove godine

Ako ste ovo hteli da obučete, ODMAH se predomislite! 7 saveta modnih stručnjaka i ZABRANJENI komadi u novogodišnjoj noći

0

Šta je poželjno, a kakve komade garderobe, printove i materijale, kao i aksesoare, definitivno treba izbegavati za doček Nove godine?

Koju garderobu je najbolje izbegavati za doček Nove godine?
Koju garderobu je najbolje izbegavati za doček Nove godine?foto: KlavdiyaV/Shutterstock

Koje stvari treba da izbegavate u novogodišnjoj noći? Prvo, važno je zapamtiti da ovo nije svakodnevni događaj, pa se tako ne treba ni obući, a ovo prvo pravilo odnosi se i na uopšteno komade garderobe, i na aksesoare, tkaninu...

 

7 stvari koje treba izbegavati u novogodišnjem stajlingu

 

1. "Svakodnevni" dezeni i tkanine

Kako praznik ne biste pretvorili u svakodnevnicu, budite pažljivi pri izboru materijala od kojeg je haljina napravljena i dezena koji je ukrašava. Cveće i tufnice su opcije koje treba da izbegavate. To se odnosi i na lagane letnje materijale.

 

Uz to, zabranjeno je karirano, a poželjne su svečane tkanine, poput somota i satena.

 

2. Kancelarijsko raspoloženje

Atmosferu bajke mogu narušiti i stvari koje se previše otvoreno pozivaju na kancelarijski kodeks oblačenja. Pažljivo razmislite o izboru haljine ili odela. Oni nikako nisu zabranjeni, ali kada im dajete prednost, morate zapamtiti sve veću ulogu aksesoara.

 

Izbegavajte neutralne boje i dodajte nakit svom izgledu. Ako nosite odelo ili pantalone, onda će ga savršeno upotpuniti ogrlica, dugačke minđuše i velike narukvice. Svečana haljina može se upotpuniti dobrim cipelama i klač torbicom, piše Wday.

 

3. Prekomernost

Nema ništa gore od precenjivanja stepena svečanosti nekog događaja. Zapamtite da osim ako nije preciziran elegantan kodeks oblačenja, ne bi trebalo da nosite dekoltiranu haljinu do poda. Uglavnom, na primer, zabava u restoranu znači koktel odeću.

 

Međutim, čak i uz najsvečaniji format, ne treba zaboraviti da ekstremna izloženost tela zimi nije baš prikladna. Haljina sa otvorenim ramenima ili haljin sa čipkastim rukavima i leđima je dobar izbor za ženu.

 

Obratite pažnju da svečanim stajlingom ne 'promašite' temu događaja
Obratite pažnju da svečanim stajlingom ne "promašite" temu događajafoto: Shutterstock / Ariwasabi

 

4. Otvorene cipele

Cipele su možda jedan od najopasnijih aspekata. Ako imate haljinu do poda, onda bi svakako trebalo da imate zatvorene cipele. Prilikom izbora mini-haljine, možete razmotriti opciju visokih čizama. Gležnjače će izgledati dobro uz kombinezon i pantalone. Sandale nisu dobar izbor, čak ni kada je napolju toplo.

 

5. Napadnost

Budite pažljivi pri izboru hulahopki. Ostavite na stranu gole modele sa visokim procentom likre. Ako imate prilično laganu haljinu i važno je stvoriti prirodan efekat, dajte prednost providnim ili mat opcijama koje savršeno odgovaraju vašem tonu kože. 

 

Važan je i izbor čarapa i hulahopki
Važan je i izbor čarapa i hulahopkifoto: New Africa/Shutterstock

 

6. Retro vibracija

Ako želite da obučete haljinu i cipele koje već dugo skupljaju prašinu u vašoj garderobi i čekaju posebnu priliku, uverite se da su "modno prisutne" manje od 5 godina. U suprotnom, postoji veliki rizik da otkrijete da ste isuviše retro za ovakav događaj. Takođe treba izbegavati cipele sa platformom ispod prstiju, pogotovo ako su lakirane i imaju crveni đon.

 

7. Velike torbe

Bez obzira koliko kozmetike ili šminke želite da ponesete sa sobom, morate da ostavite višak kod kuće. Večernja opcija je klač ili minijaturna torbica sa lancem umesto kaiša. Trebalo bi da odgovara veličinom za karmin, telefon i kreditnu karticu. Takođe je važno zapamtiti da mora da se uklapa uz stajling. Kako mogu harmonično izgledati crna kožna torba i romantična haljina od šifona do poda?

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Novogodišnja atmosfera u Beogradu

 

makonda-tracker