neodoljiv

Nosile su ga naše bake, nosiće ga i naše unuke: Ovaj VANVREMENSKI KAPUT je najbolji način da potrošite novac tokom zime

0

Ako još uvek niste nabavili kvalitetan kaput, krajnje je vreme da to promenite, a ako želite nešto što će trajati i ostati moderno zavek – ovo je savršen izbor

Elegantan kaput u kombinaciji sa sportskim kačketom
Elegantan kaput u kombinaciji sa sportskim kačketomfoto: vanessaroseblair/Instagram

Dobro krojen kaput jedan je od glavnih imperativa upečatljivog i elegantnog stila tokom jeseni i zime, a ako pratite instrukcije Đorđa Armanija i kupite savršen za sebe – može biti najvažniji deo vašeg look-a u hladnim danima.


Kaputi su uvek u modi, a dobra vest je što su oni toliko savršenog dizajna da se trendovi menjaju minimalno, pa su manje-više slični modeli aktuelni svake sezone.


Suptilni kamel kaputi sjajan su način da postignete sofisticiran izgled, pepito dezen je odlična opcija ako biste uneli malo dinamike u svoj stil, dok je tzv. "uzorak riblje kosti" možda i najefektniji jer je spoj jednostavnog i upečatljivog.

Večno trendi kaputi sa decentnom šarom riblje kosti


Ova upečatljiva šara potiče iz Italije, a u svetu je poznata kao Herringbone pattern.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @boutique.delamode

Popularizovana je za vreme Drugog svetskog rata, pre svega u odevnim predmetima namenjenim muškarcima – na najkvalitetnijim odelima od vune i prefinjenim kaputima.

 

 

Međutim, vremenom se ovaj dezen riblje kosti "ušunjao" i modu namenjenu damama, kao jedan od alata modnog izraza samouverenih i sofisticiranih žena koja ruše stereotipe.

 


Otkako su postali popularni, nije bilo perioda u kojima su se takvi kaputi smatrali demode i sjajan su način da pruže otmen izgled i daju sasvim novu novu notu elegancije jednostavnom stajlingu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie (@the_modernmum)

 

Oni su veoma svedeni, ali nisu jednobojni i dosadni, a odličan su izbor i maksi i mini varijante.

 

BONUS VIDEO

Ćerka Jovana Memedovića u kaputu od starog ćebeta

 

makonda-tracker